Vietnamesisk chili recept

Vietnamesisk fläskfärs med ris och sweet chili

Vietnamesisk fläskfärs med ris och sweet chili

Vietnamesiska smaker insvepta i krispiga salladsblad. Servera sweet chilisås till riset. Finhacka 1 vitlöksklyfta samt 1 röd chili. När färsen är smulig tillsätter du den finhackade vitlöken samt smaksätter färsen med 2 msk fisksås, 2 msk japansk soya och saften från 1 lime samt den finhackade chilin. 1 röd chili
Vietnamesisk nudelsoppa

Vietnamesisk nudelsoppa

Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Vietnamesisk glasnudelsallad med grillad rostbiff

Vietnamesisk glasnudelsallad med grillad rostbiff

Finhacka chilin och tillsätt denna. Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Vietnamesisk kycklingsoppa

Vietnamesisk kycklingsoppa

En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. 1 msk chili. 1 msk chili
Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Enkla ingredienser och fantastiska smaker av lime, chili, ingefära och soja. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Nu är det bara att strimla upp salladslök, chili och rödlök, och lägga alla tillbehör i små skålar. Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
Vietnamesisk nudelsallad med biff

Vietnamesisk nudelsallad med biff

Kärna ur och strimla chilin. Salladen är en vietnamesisk nudelsallad med biff. Blanda chili, vitlök, socker, vatten, fisksås och limesaft i en skål
Vietnamesisk kycklinggryta

Vietnamesisk kycklinggryta

Tillsätt kokosmjölk, hönsbuljong, fisksås, chili och limeblad och koka upp. 4 färska röda chili. Ansa citrongrässtjälkarna och skär dem papperstunna
Vietnamesisk falukorv

Vietnamesisk falukorv

Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen. 1 röd chili. 1 msk sambal oelek el chiliolja
Vietnamesisk nudelsoppa

Vietnamesisk nudelsoppa

Fräs dem tillsammans med chili och vitlök i smör i en gryta. 2 tsk torkad chiliblandning. Skär köttet i små tärningar
Vietnamesisk karamelliserad lax

Vietnamesisk karamelliserad lax

Skala ingefäran och skär den, vitlök och chili i tunna skivor. I vårt hus firar vi alltid Tết, vietnamesiskt nyår
Vietnamesisk sallad med nudlar och räkor

Vietnamesisk sallad med nudlar och räkor

Hacka chilin, lägg vitlök och chili i dressingen. 2-3 röda chili (beroende på styrka). Dressing. Lägg sockret i en skål och häll på det heta vattnet
Vietnamesisk fermenterat nötkött

Vietnamesisk fermenterat nötkött

chiliskivor. Inlägget Vietnamesisk fermenterat nötkött dök först upp på À la Michelle. Dela på köttsmeten och rulla till små långa korvar, lägg 2-3 blad persicariablad, 1 skiva chili, 1 skiva vitlök samt en köttkorv på aluminiumfolie och rulla med hårda tag, det måste bli fast. 1 skiva chili