Vietnamesiska smaker insvepta i krispiga salladsblad. Servera sweet chilisås till riset. Finhacka 1 vitlöksklyfta samt 1 röd chili. När färsen är smulig tillsätter du den finhackade vitlöken samt smaksätter färsen med 2 msk fisksås, 2 msk japansk soya och saften från 1 lime samt den finhackade chilin. 1 röd chili
Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Finhacka chilin och tillsätt denna. Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. 1 msk chili. 1 msk chili
Enkla ingredienser och fantastiska smaker av lime, chili, ingefära och soja. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen
Nu är det bara att strimla upp salladslök, chili och rödlök, och lägga alla tillbehör i små skålar. Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
chiliskivor. Inlägget Vietnamesisk fermenterat nötkött dök först upp på À la Michelle. Dela på köttsmeten och rulla till små långa korvar, lägg 2-3 blad persicariablad, 1 skiva chili, 1 skiva vitlök samt en köttkorv på aluminiumfolie och rulla med hårda tag, det måste bli fast. 1 skiva chili