Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
Blanda nudlarna med grönsakerna , grovt hackad basilika och ringla över dressingen. Det vietnamesiska köket är min favorit inom de asiatiska köken och nudelsallad eller soppa är nästan alltid det jag väljer när jag äter på vietnamesiska restauranger
Men visst finns det några bra recept även i Flexitarianens kokbok som passar till vardags, t ex grillad vegoburgare med vietnamesisk sallad och avokado
färsk basilika. Jag har tyvärr tappat bort ursprungslänken men har antecknat hela receptet här, det är ett vietnamesiskt recept med fräscha smaker och inte alls komplicerat att göra
Pho bo är en vietnamesisk rätt från början. 2 dl plockade örter (koriander är ett måste tycker jag, men basilika och mynta passar också). Vietnamesisk Pho Bo 4 pers
För dig som gärna vill ha bildbevis och recept för att se vad som kännetecknar en god och mättande vegetarisk sallad, kommer här ett smakprov på en superfräsch vietnamesiskinfluerad glasnudelsallad med krispiga grönsaker, gröna sojabönor och cashewnötter (se bilden ovan) samt en supermumsig mangosås som du mixar ihop på ett kick
Vi bjöd på en vietnamesiskt rätt. Servera gärna nem nuong med risnudlar, isbergssallad, böngroddar, söt basilika, mynta, koriander, chili, gurka, hackade jordnötter, nuoc mam och de inlagda grönsakerna
Oftast åt vi vietnamesiskt, oftast var det väldigt gott men det var alltid prisvärt. SÅS PÅ FÄRSKA TOMATER, VITLÖK OCH BASILIKA, RUCCOLA & PARMESAN TILL
Älskar soppa och älskar vietnamesiskt och då är ju Pho ett måste. Skiva ryggbiffen och lägg i skålen och toppa med rikligt av koriander, basilika och mynta