Vetesurdegsbröd recept

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Ingredienser. 300 g (3 dl) Vetesurdegsgrund 6-7 dl Ljummet vatten 800 g (15dl) Vetemjöl special (ej fullkorn)20 g Havssalt2-6 isbitarGör så här
Ciabatta på vetesurdeg

Ciabatta på vetesurdeg

Har 2 års bakande av stora levainbröd gjort dem misstänksamma mot vetesurdegsbröd i ny förpackning.  Herre min Gud vilka goda bröd
Bröd med sting i – Ost och Chilibröd

Bröd med sting i – Ost och Chilibröd

chilibröd, Emmanuel Hadjiandreou, ost & chilibröd, Ost och Chilibröd, Ostbröd, Så bakar du bröd, surdeg, surdegsblogg, Surdegsbröd, Surdegsmakarn, Topp 3, Vetesurdeg, Vetesurdegsbröd ca 8 h. chilibröd, Emmanuel Hadjiandreou, ost & chilibröd, Ost och Chilibröd, Ostbröd, Så bakar du bröd, surdeg, surdegsblogg, Surdegsbröd, Surdegsmakarn, Topp 3, Vetesurdeg, Vetesurdegsbröd
Smörstekt vårmusseron på Levain

Smörstekt vårmusseron på Levain

Det godaste är att steka dem näst intill lite brända i smör, salt och toppa med någon färsk ört, tex gräslök eller persilja och äta på vetesurdegsbröd, sk Levain
Ljust och gott med lite, lite råg

Ljust och gott med lite, lite råg

Jag har pratat mycket om den senaste veckans vetesurdegsbröd. Här kommer receptet. LJUST SURDEGSBRÖD, två riktigt stora limpor
Pizza med kärlek

Pizza med kärlek

300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" ). 300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" )

Mjölutmaningen

Men det tenderar att mest bli vetesurdegsbröd och olika former av sötlimpor någon gång ibland. För någon dag sedan kom Mia till mig och sa att jag skulle få en utmaning
Surdegskurs i retromiljö

Surdegskurs i retromiljö

Ett vetesurdegsbröd, ett grovt rågbröd jäst och gräddat i form och ett vardagsbröd med äpple eller lingon som fick jäsa i korg innan det gräddades
Recension: Zink Grill

Recension: Zink Grill

Snart får jag som inledning på måltiden tre små vetesurdegsbröd, spetsade på en metallpinne, och istället för smör serveras de med en flaska exklusiv olivolja, vars etikett preciserar vilka två olivsorter som använts
Vetesurdegsbröd

Vetesurdegsbröd

Vi håller på att arbeta oss igenom hela Jan Hedhs receptsamling från surdegskursen och nu har turen kommit till vetesurdegsbröd
Vetesurdegsbröd på Kronjästs vetesurdeg

Vetesurdegsbröd på Kronjästs vetesurdeg

Vetesurdegsbröd. För ett tag sedan testade jag att baka mitt första surdegsbröd på Kronjäst rågsurdeg och då jag blev mycket nöjd med mitt fusksurdegsbröd var jag tvungen att testa den andra, ljusare burken - vetesurdegen
Vetesurdegsbröd med mindre hål

Vetesurdegsbröd med mindre hål

I helgen gjorde jag ett ljust vetesurdegsbröd men det var större än en baguette och hade mindre hål än levai
Vetesurdegsbröd igen!

Vetesurdegsbröd igen!

Man kan tro att vi bedriver någon slags bageriverksamhet här. Sanningen är den att vi sätter i oss det mesta själv och matar frysen med resten
Vetesurdegsbröd à la Bertan

Vetesurdegsbröd à la Bertan

Det har gått nästan två månader efter Levainkursen i Lyon innan Bertan kommer till skott. Nu ska det äntligen bakas Pain de Levain på hemmaugnens förvärmda stenhäll
Jordgubbar och rabarber

Jordgubbar och rabarber

Nu ska jag runddriva ett par vetesurdegsbröd. Jordgubbar och rabarber är en kombination som jag aldrig tycks tröttna på
Årets bästa brödmorgon

Årets bästa brödmorgon

Just nu handlar det om att baka ett lika härligt segt och saftigt vetesurdegsbröd utan degblandare som jag kan baka med degblandare