Vetesurdeg recept

Vetesurdeg

Vetesurdeg

Dag 1. Vispa ihop mjöl och vatten i en stor bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur, gärna lite varmare, i två dygn
Vetesurdeg på riktigt

Vetesurdeg på riktigt

}Det här är ingen bildgåta, det är en uppochnervänd träslev i min nya vetesurdeg. Faktum är att jag inte har haft någon vetesurdeg tidigare
Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Surdegsfrallor på vetesurdeg. Provade ju kronjäst rågsurdeg för ett tag sedan och nu testade jag deras vetesurdeg, burken kostade runt 17 kronor och luktade inte fullt lika surt som rågsurdegen. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg
Ciabatta på vetesurdeg

Ciabatta på vetesurdeg

Det här är andra gången på en vecka jag bakar vetesurdegsciabattas. Har 2 års bakande av stora levainbröd gjort dem misstänksamma mot vetesurdegsbröd i ny förpackning. IngredienserPeppad vetesurdeg ca 100g650 g vatten900 g vetemjöl special ( jag använder kungsörnens)50 g rågmjöl25- 30 g saltDag 1, kväll100 g Peppad surdeg100g ljummet vatten150 g vetemjöl specialGör så här
Havrebröd med vetesurdeg (bakmaskin)

Havrebröd med vetesurdeg (bakmaskin)

120 g (ca) vetesurdeg. Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen
Baguetter med vetesurdeg

Baguetter med vetesurdeg

Här bakas det med surdeg så det står härliga, i helgen bakade jag och bjöd på jobbet vi är ju inte bortskämda med att bli bjudna på "frukostfika" Då man arbetar helg så kan det vara trevligt med lite nybakat
Briocher på vetesurdeg

Briocher på vetesurdeg

100 gram vetesurdeg. 100 gram vetesurdeg. Bakade en ny omgång av Briocher häromdagen, så underbart gott, gillar verkligen smörsmaken, inget man bör äta dagligen med tanke på mängden fet
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

När jag skapade min vetesurdegskultur så tog jag en klick av rågsurdegskulturen och rörde ut i vatten och vetemjöl i en burk
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

280 g vetesurdeg. En mycket gott surdegsbröd med seg, hård skorpa och luftbubblor inuti, precis som ett surdegsbröd skall vara
Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Steg 1 - Sätta en vetesurdeg. 300 g vetesurdeg. Steg 1 - Sätta en vetesurdeg. 300 g vetesurdeg. Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd
Surdegsfrallor

Surdegsfrallor

2 dl vetesurdeg. Häll vattnet i assistentens degskål. Sikta ner vetemjölet och tillsätt sur-degen. Arbeta degen väl i 10 minuter
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl. se 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund,
Goda morgonbrödet med durumvete

Goda morgonbrödet med durumvete

Mitt morgonbröd påminner till stora delar om Rutedegen, men jag har en lite större andel durum och så har jag lite vetesurdeg i den
Kalasa på knödel

Kalasa på knödel

I nedanstående recept har jag använt ett egenbakat vitt formbröd på vetesurdeg, vilket gör konsistensen lite kompaktare än om man använder en färdigköpt franska t ex