Vetegroddar med mjölk recept

Långpannelimpa med vetegroddar

Långpannelimpa med vetegroddar

I min version uteslöt jag fiberex, ökade mängden vetegroddar samt bytte ut grahamsmjölet och vetemjölet mot rågsikt
Majsmuffins med vetegroddar

Majsmuffins med vetegroddar

I en annan bunke, blanda ägg, smör och mjölk. Rör ner mjölk-blandningen i de torra ingredienserna och rör noga
Muffins med vetegroddar

Muffins med vetegroddar

jag vispar ihop ägg och socker, tillsätter mjöl med bakpulver, mjölk och sist vetegroddar och smör. Farmor kallade dem hälsomuffins för vetegroddar var en ny ingrediens för henne

Äppel- och banansmoothie med vetegroddar

När det gäller den vanliga mjölken är lätt- och mellanvarianterna berikade med D-vitamin. Variera frukt, bär och kanske grönsaker efter smak och säsong, använd havre- soja- mandelmjölk eller vanlig hederlig komjölk och hitta nya spännande varianter eller bara en personlig enkel favorit som funkar
Fikonlimpa med vetegroddar

Fikonlimpa med vetegroddar

Ljumma vatten och mjölk till fingervärme. Skär fikonen i små bitar och rör ner dem i degsbunken tillsammans med matolja, salt, vetegroddar, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special
Yoghurtbröd till bakmaskin

Yoghurtbröd till bakmaskin

½ dl vetegroddar (kan uteslutas). 2½ dl mjölk. Häll i alla ingredienser i bakmaskinen. Program. normal/basic
Nyttigare morotsmuffins!

Nyttigare morotsmuffins!

Ät med ett glas mjölk. Jag funderar på att göra en philadelphiaostglasyr till dem, med florsocker. De var hur som helst goda, och smaken påminner om klassisk morotskaka med ingefära, kanel och morötter
Nyttiga, vetefria bröd - tre varianter

Nyttiga, vetefria bröd - tre varianter

Hade stort brödbak här hemma häromdan nämligen och fick fram riktigt fina bröd med nyttigheter som linser, gurkmeja, havre och vetegroddar
Brytbröd i långpanna

Brytbröd i långpanna

Pensla brytbrödet med uppvispat ägg, mjölk eller filmjölk. Rulla bullar och placera dem intill varandra med några mm mellanrum på bakplåtspapper i en långpanna
Mjölkfria bärmuffins

Mjölkfria bärmuffins

Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och resten kryddpeppar i en stor skål och rör ner vetegroddarna. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med lite solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. 40 g vetegroddar
Scones, lagom nyttiga

Scones, lagom nyttiga

De blev riktigt bra och knåda slapp jag med. 2 dl vetegroddar. 3 dl mjölk eko. Hittade ett recept för ett tag sedan och äntligen fick jag provat dem
Uppdaterat recept: Fiberrika brytbröd

Uppdaterat recept: Fiberrika brytbröd

Tillsätt vetegroddar och vetekli. Tillsätt sist vetemjölet, lite i taget och arbeta degen smidig, använd gärna elvisp med degkrokar eller köksmaskin
Fiberrika brytbröd

Fiberrika brytbröd

Tillsätt vetegroddar och vetekli. Tillsätt sist vetemjölet, lite i taget och arbeta degen smidig, använd gärna elvisp med degkrokar eller köksmaskin
Fiberrika brytbröd

Fiberrika brytbröd

Tillsätt vetegroddar och vetekli. Tillsätt sist vetemjölet, lite i taget och arbeta degen smidig, använd gärna elvisp med degkrokar eller köksmaskin
Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Häll över resten av degvätskan och tillsätt salt, socker, kli och vetegroddar. Tillsätt resten av vetemjöl fullkorn och arbeta in allt mjöl med elvispen
Energirika muffins

Energirika muffins

Blanda mjöl, havregryn, vetegroddar, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Slå på mjölk och rör om och rör sedan ner ägg, honung, ljus och mörk sirap och 5 matskedar solrosolja. 40 g vetegroddar. 2 dl mjölk
Proteingranola med chokladcrunch och aprikoser

Proteingranola med chokladcrunch och aprikoser

Låt svalna och blanda med hackade aprikoser, solroskärnor och pumpafrön. 0,5 dl mjölk. 1 dl vetegroddar. Bred ut på en plåt (rek med bakplåtspapper) och kör i ca 20 min på 185 grader. 2 äggvitor 0,5 dl mjölk. 1 dl vetegroddar
Dagens recept: Havregrynsbröd i form

Dagens recept: Havregrynsbröd i form

Gör degen medfilmjölk i stället för vanlig mjölk. Ett fint bröd till matsäckssmörgåsarna men smakar även härligt till frukost med t ex ost eller marmelad