jag vispar ihop ägg och socker, tillsätter mjöl med bakpulver, mjölk och sist vetegroddar och smör. Farmor kallade dem hälsomuffins för vetegroddar var en ny ingrediens för henne
När det gäller den vanliga mjölken är lätt- och mellanvarianterna berikade med D-vitamin. Variera frukt, bär och kanske grönsaker efter smak och säsong, använd havre- soja- mandelmjölk eller vanlig hederlig komjölk och hitta nya spännande varianter eller bara en personlig enkel favorit som funkar
Ljumma vatten och mjölk till fingervärme. Skär fikonen i små bitar och rör ner dem i degsbunken tillsammans med matolja, salt, vetegroddar, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special
Ät med ett glas mjölk. Jag funderar på att göra en philadelphiaostglasyr till dem, med florsocker. De var hur som helst goda, och smaken påminner om klassisk morotskaka med ingefära, kanel och morötter
Pensla brytbrödet med uppvispat ägg, mjölk eller filmjölk. Rulla bullar och placera dem intill varandra med några mm mellanrum på bakplåtspapper i en långpanna
Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och resten kryddpeppar i en stor skål och rör ner vetegroddarna. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med lite solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. 40 g vetegroddar
Häll över resten av degvätskan och tillsätt salt, socker, kli och vetegroddar. Tillsätt resten av vetemjöl fullkorn och arbeta in allt mjöl med elvispen
Blanda mjöl, havregryn, vetegroddar, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Slå på mjölk och rör om och rör sedan ner ägg, honung, ljus och mörk sirap och 5 matskedar solrosolja. 40 g vetegroddar. 2 dl mjölk
Låt svalna och blanda med hackade aprikoser, solroskärnor och pumpafrön. 0,5 dl mjölk. 1 dl vetegroddar. Bred ut på en plåt (rek med bakplåtspapper) och kör i ca 20 min på 185 grader. 2 äggvitor 0,5 dl mjölk. 1 dl vetegroddar
Gör degen medfilmjölk i stället för vanlig mjölk. Ett fint bröd till matsäckssmörgåsarna men smakar även härligt till frukost med t ex ost eller marmelad