Vetegroddar linfrön recept

Yoghurtbröd till bakmaskin

Yoghurtbröd till bakmaskin

½ dl vetegroddar (kan uteslutas). Häll i alla ingredienser i bakmaskinen. Program. normal/basic. 1 1/3 tsk torrjäst
Detox-dax

Detox-dax

Brist kan ge fettlever (bland annat lecitingranulat/olja, äggula, vetegroddar). Fibertillskott, såsom psylliumfröskal och hela linfrön som legat i blöt över natten
Grov filmjölkslimpa med lingon och kanel

Grov filmjölkslimpa med lingon och kanel

1 1/2 dl vetegroddar. 2 dl krossade linfrön. 1 1/2 dl vetegroddar. 2 dl krossade linfrön. Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner
Rågröd i lergryta

Rågröd i lergryta

dl vetegroddar. dl linfrön. På kvällen. Lös upp jästen i 1 ½. dl vatten. Rör i 3 dl rågmjöl. Täck med plastfolie
Hälsobröd utan nötter

Hälsobröd utan nötter

2 dl vetegroddar. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirapen och lättfilen. Blanda väl. Det kommer se ut som tjock gröt,
Mumsigt rågbröd i perfekta portionsbitar

Mumsigt rågbröd i perfekta portionsbitar

Dessutom ska det bli intressant att tillsätta linfrön, rågkross eller solrosfrön i degen. Dock mixtrade jag lite med receptet och ersatte 2 dl rågflingor med drygt 1 dl havregryn och 1 dl vetegroddar Ingredienser till ca 20 st 50g smör eller margarin 1 paket jäst 5 dl vatten (37°C) 2 msk mörk baksirap (funkar med vanlig sitap eller strösocker också - man tar vad man har) 1½ tsk salt 10 dl rågsikt 1 dl havregryn (drygt) 1 dl vetegroddar Gör så här Smula jästen i en bunke Värm vattnet till fingervarmt och häll det i bunken, rör tills jästen löser sig Klicka i smöret (går bäst om det är rumsvarmt eller värms i mikron några sekunder) Tillsätt sirap och salt, gryn och groddar, blanda och låt svälla lite Tillsätt rågsikten och kör i matberedare ca 3 min tills degen ser jämn och smidig ut, den ska vara ganska kladdig. Låt jäsa i bunken ca 30 min Smörj och mjöla en långpanna Häll den jästa degen i långpannan och platta ut den med slickepott eller mjölade handflator Nagga degen och skåra 20 rutor med mjölad kniv Strö gärna över lite vetegroddar eller frön som dekoration Låt jäsa 30-40 min Värm ugnen till 225°C Grädda bröden mitt i ugnen 15-20 min Låt svalna på galler, bryt sedan isär bröden och njut. 2 dl rågflingor med drygt 1 dl havregryn och 1 dl vetegroddar Ingredienser till ca 20 st 50g smör eller margarin. 1 dl vetegroddar Gör så här Smula jästen i en bunke Värm vattnet till fingervarmt och häll det i bunken, rör tills jästen löser sig Klicka i smöret
Hemmagjord rostad müsli

Hemmagjord rostad müsli

1 dl hela linfrön. 1 dl vetegroddar. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll ut i en smord långpanna
Nyttig müsli

Nyttig müsli

2 dl vetegroddar. 2 dl vetegroddar. Läser ni ofta innehållsförteckningarna på det ni köper. Jag gör det tyvärr allt för sällan
Brytbröd med frön

Brytbröd med frön

1 dl linfrön. 1 dl vetegroddar. 1 dl linfrön. 1 dl vetegroddar. Receptet på det här brödet fann jag liggandes bland mina tidningsurklipp
Maria Bröd

Maria Bröd

2 dl Vetegroddar. Obs. sätts in i kall ugn. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även Bikabonatet, för att det ska bli jämt blandat
Smarrig morotsbröd

Smarrig morotsbröd

Morotsbröd (2 limpor)5 dl grovt rågmjöl3 dl dinkelmjöl2 dl grahamsmjöl'4 dl fiberberikade havregryn1 dl vetegroddar1 dl linfrö4 tsk bikarbonat1 ½ tsk salt2 morötter9 dl naturell yoghurt2 ½ msk honunggarnering. 1 dl vetegroddar
Grötplättar med banan och mandel

Grötplättar med banan och mandel

I originalreceptet ska det vara sojamjöl och linfrön men det hade jag inte hemma så det blev dinkelmjöl och vetegroddar istället
Yoghurtbröd

Yoghurtbröd

200 g vetegroddar. 200 g vetegroddar. 08 Sep. 06. 20. Yoghurtbröd. 0kommentarer. Bakade lite mörkt bröd för någon dag sedan
Maya´s Rågbröd med lingon

Maya´s Rågbröd med lingon

1 dl vetegroddar. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat
Scones, lagom nyttiga

Scones, lagom nyttiga

2 dl vetegroddar. 1 dl blandade frön (ex pumpa och linfrön eko). Hittade ett recept för ett tag sedan och äntligen fick jag provat dem
Evas rågkakor

Evas rågkakor

salt, rågkross, hela linfrön, vetegroddar, kruskakli och grovt rågmjöl. 1 dl vetegroddar. DAG 1. Koka en tjock välling på vatten,
Maffiga frukostfrallor

Maffiga frukostfrallor

1/2 dl krossade linfrön. 1 dl vetegroddar. Blanda ner jästen och häll över yoghurt och honung, rör om. Häll i resten av ingredienserna och arbeta ihop degen