Vetegroddar ägg grahamsmjöl recept

Nyttigare muffins

Nyttigare muffins

1 dl grahamsmjöl. 2 msk vetegroddar. 2 ägg. 1 dl grahamsmjöl. 2 msk vetegroddar. 2 ägg 2 dl hallon (frysta). Hallonmuffins som är nyttigare än vanliga muffins, mindre socker mer fibrer men ändå god smak
Brytbröd i långpanna

Brytbröd i långpanna

Pensla brytbrödet med uppvispat ägg, mjölk eller filmjölk. 12 dl grahamsmjöl eller vetegroddar. 11 ägg eller 2 msk mjölk eller filmjölk till att pensla brödet
Energirika muffins

Energirika muffins

Blanda mjöl, havregryn, vetegroddar, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Slå på mjölk och rör om och rör sedan ner ägg, honung, ljus och mörk sirap och 5 matskedar solrosolja. 85 g grahamsmjöl. 40 g vetegroddar. 2 stora ägg
Morotsbröd

Morotsbröd

Pensla med uppvispat ägg, skär några skåror och strö över lite grahamsmjöl och vetegroddar. Blanda ett ägg, olja, vetegroddar och arbeta ner mjölet lite i taget
Vetekakor med choklad

Vetekakor med choklad

Rör ner vetegroddar och mjöl. Tillsätt äggen och vispa väl. Rulla rågade teskedar av degen till bollar och lägg dem på en smord plåt
Fralleri frallera

Fralleri frallera

½ dl vetegroddar. ) Forma till frallor och lägg på en bakplåtsklädd plåt.  Gott pålägg. ) Forma till frallor och lägg på en bakplåtsklädd plåt
Tomatmuffinsscones

Tomatmuffinsscones

Ersätt mjöl och vetegroddar med glutenfria alternativ t ex havremjöl samt boveteflingor. Rör ihop yoghurt, tomatkross och chiaägg
Scones som på espresso house

Scones som på espresso house

½ dl vetegroddar. Jo, den stavas ägg och råsocker. Scones - Espresso House-liknande4 stora kakor3 dl grahamsmjöl1 dl vetemjöl special (vi tog allt grahamsmjöl, men det blev lite smuliga scones)3 dl havregryn½ dl vetegroddar½ dl råsocker½ tsk salt2 tsk bakpulver125 g smör2 dl mjölk1 ägg1. ) Kladda ut 4 kakor, ca 2-3 cm tjocka, och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Med riktiga espresso house pålägg kommer man så nära originalet som möjligtScones med cream cheese o gurka, och keso o gurka 4 stora kakor. 3 dl grahamsmjöl. 1 ägg

Barnmat

Vispa upp ägget. Blanda ner grahamsmjöl, groddar, frön och keso. Vänd brödet i ägget och stek i panna. Äggburgare äter vi ganska ofta, mest för att vi alltid har ägg och bröd hemma
Räkpaj med fänkål

Räkpaj med fänkål

Mixa först ihop grahamsmjöl, vetegroddar, vetemjöl och smör till en smulig massa. Hacka fänkålen och vitlöken och fräs mjukt i olja, Vispa ihop ägg, mjölk, dill och kryddor
Bröd med ananassmak

Bröd med ananassmak

Tillsätt koriander, ananaskross och vetegroddar. Läggbröden på en bakpappersklädd plåt. Pensla med vatten och strö över lite grahamsmjöl

Trekantsbullar

Tänk på att göra blötläggningen kvällen innan. Genom att blötlägga grovt mjöl och fröer undviker man att de suger upp vätska från den slutliga degen vilket då ger ett torrare bröd

Recept: Nyttiga frallor & Ugnsrostad müsli / granola

Pensla med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön/linfrön eller vad du känner för. Grahamsmjöl. Tillsätt därefter lite grahamsmjöl i taget och arbeta in tills degen är "lagom", d

Frukostbullar med honung

Rör om och arbeta sedan in vetegroddar, grahamsmjöl och vetemjöl. Rör samman ägg, salt och honung. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt

Husets nyttiga bullar

Blanda i grahamsmjöl, vetegroddar och vetemjöl. Tillsätt ägg, salt , honung och messmör. 1 ägg. 1 dl grahamsmjöl. 1 dl vetegroddar