Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
) igår gjorde jag världens enklaste och snabbaste kanelbullar, ja om man inte tänker på att de ska stå i kylen över natten och att jag fick åka in till stan för att handla pärlsocker för att det var slut
pärlsocker. 150 gram smör 5 dl röd mjölk 1 paket röd jäst (söta degar) 1 dl strösocker ½ salt 13 dl vetemjöl special + ½ dl till utbakningen 1 ägg pärlsocker Fyllning 1. 75 gram smör 3/4 dl strösocker 1 msk kanel Gör så här. Smält smöret i en kastrull Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt ( 37 °C) Smula jästen i en bunke Slå över smörblandningen och rör ner socker och salt Rör allt ordentligt så att jästen är riktigt upplöst Tillsätt mjöl så att det blir en smidig deg den kan vara ganska lös Låt jäsa 45 minuter Knåda degen i minst 5 minuter på mjölat bakbord Den ska bli blank och lättarbetad Dela degen i 2 bitar och forma dem till stora bullar Låt jäsa 5 min innan du kavlar ut så blir det lättkavlat Kavla ut varje bulle till en rektangel Bred på fyllning och rulla ihop till en jämn rulle Skär jämnstora bitar med vass kniv Lägg i bullformar eller dirket på bakplåtspapper Låt jäsa 45 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker Grädda i 250° C i 8 minuter Gör fyllningarna så här. Riv mandelmassan på fina sidan på rivjärnet Blanda med rumsvarmt smör Rör ihop rumsvarmt smör med kanel och socker ca 45 bullar. 1 dl strösocker. 1 ägg pärlsocker. 3/4 dl strösocker
Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, salt, kardemumma. Strö på pärlsocker. Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora). 0,75 dl strösocker. 100 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 msk vaniljsocker. 1 ägg och pärlsocker. På Instagram heter jag @madameedithblogg Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora). 0,75 dl strösocker
florsocker. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, kardemumma och ca. Rör ihop lite florsocker och vatten, och fördela på bullarna efter de svalnat
Häll i salt, socker och ägget. När bullarna svalnat kan du dekorera dem med kristyr gjord av florsocker och vatten, lite festligare blir det om du färgsätter kristyren med karamellfärg
Blanda ihop mandelmassa, grahamsmjöl och socker. rårörsocker. rårörsocker. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt till en smidig deg
Blanda nu blåbär och florsocker (ströbröd) till fyllningen. I veckan bakade jag en stor favorithjär hemma "Jagodzianki" som är vetebullar fyllda med blåbär
pärlsocker. Grundrecept vetebullar. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Vill du göra en sån här form med bullar och ställa fram på bordet med härlig glasyr på så lägger du bara ned bullarna i en smord form istället för på bullpapper och gör samma procedur med jäsning, äggpenslig samt socker
vaniljsocker. Då får jag väl kalla dem för Kesofyllda vetebullar eller snurror. Under tiden degen ska jäsa blanda keso med socker, vanilj, äggulorna och riven citron