dl kall mjölk. Tillsätt det uppvispade ägget, resterande kall mjölk, smör och. Rör tillsist ner mjölet i omgångar, allt mjöl kanske inte behövs, ta inte för mycket mjölk för då blir bullarna kompakta
150 gram smör 5 dl röd mjölk 1 paket röd jäst (söta degar) 1 dl strösocker ½ salt 13 dl vetemjöl special + ½ dl till utbakningen 1 ägg pärlsocker Fyllning 1. Smält smöret i en kastrull Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt ( 37 °C) Smula jästen i en bunke Slå över smörblandningen och rör ner socker och salt Rör allt ordentligt så att jästen är riktigt upplöst Tillsätt mjöl så att det blir en smidig deg den kan vara ganska lös Låt jäsa 45 minuter Knåda degen i minst 5 minuter på mjölat bakbord Den ska bli blank och lättarbetad Dela degen i 2 bitar och forma dem till stora bullar Låt jäsa 5 min innan du kavlar ut så blir det lättkavlat Kavla ut varje bulle till en rektangel Bred på fyllning och rulla ihop till en jämn rulle Skär jämnstora bitar med vass kniv Lägg i bullformar eller dirket på bakplåtspapper Låt jäsa 45 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker Grädda i 250° C i 8 minuter Gör fyllningarna så här. 5 dl röd mjölk
Häll i mjölken. Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora). 3 dl mjölk. På Instagram heter jag @madameedithblogg Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora)
Häll i mjölken. 5 dl mjölk. Smält matfettet i en kastrull. Värm tills alltsammans är ljummet ca 37 grader. Lös upp jästen i degbunken i lite av degspadet
Lös jästen i mjölken och blanda ner vetemjölet. Mjölk. Värm mjölken fingervarm (37°). fördeg. När fördegen börjar jäsa upp, blanda i ingredienserna till vetedegen och arbeta till en smidig deg