Vetebullar med smör recept

Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Smula sönder jästen och rör ut den med ca en. Tillsätt det uppvispade ägget, resterande kall mjölk, smör och
Vetebullar med vanilj

Vetebullar med vanilj

Mjukt smör. Man minns barndommen när man fick bullar med mjölk och nu även som vuxen blir man barnsligt glad av just detta
Vetebullar med mandel och kanel

Vetebullar med mandel och kanel

Riv mandelmassan och rör ner i smöret tillsammans med kanel. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 st ägg 5 dl mjölk 50 gram jäst 100 gram smör , mjukt 1 dl strösocker 14 dl vetemjöl , Tillsätt lite i taget, hela mängden kanske inte behövs Fyllning 100 gram smör 4 msk kanel 1 dl socker Pensling och garnering 1 st ägg 1 odefinierad pärlsocker Köp receptet
Vetebullar

Vetebullar

Idag har jag varit hemma med min son som är sjuk. Eller jag bakade och sonen sölade med vatten Jag gjorde med 2 olika fyllningar, både med mandelmassa och vanlig kanel. 150 gram smör 5 dl röd mjölk 1 paket röd jäst (söta degar) 1 dl strösocker ½ salt 13 dl vetemjöl special + ½ dl till utbakningen 1 ägg pärlsocker Fyllning 1. 75 gram smör 150 gram finriven mandelmassa Fyllning 2. 75 gram smör 3/4 dl strösocker 1 msk kanel Gör så här. Smält smöret i en kastrull Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt ( 37 °C) Smula jästen i en bunke Slå över smörblandningen och rör ner socker och salt Rör allt ordentligt så att jästen är riktigt upplöst Tillsätt mjöl så att det blir en smidig deg den kan vara ganska lös Låt jäsa 45 minuter Knåda degen i minst 5 minuter på mjölat bakbord Den ska bli blank och lättarbetad Dela degen i 2 bitar och forma dem till stora bullar Låt jäsa 5 min innan du kavlar ut så blir det lättkavlat Kavla ut varje bulle till en rektangel Bred på fyllning och rulla ihop till en jämn rulle Skär jämnstora bitar med vass kniv Lägg i bullformar eller dirket på bakplåtspapper Låt jäsa 45 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker Grädda i 250° C i 8 minuter Gör fyllningarna så här. Riv mandelmassan på fina sidan på rivjärnet Blanda med rumsvarmt smör Rör ihop rumsvarmt smörmed kanel och socker ca 45 bullar. 150 gram smör. 75 gram smör
Fyllda vetebullar

Fyllda vetebullar

Rör ut jästen med lite degspad. Smält smöret. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Fyllda vetebullarmed galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora). 100 g smör. 100 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 msk vaniljsocker. På Instagram heter jag @madameedithblogg Fyllda vetebullarmed galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora)
Vetebullar med kokosfyllning

Vetebullar med kokosfyllning

Smula jästen i en degbunke och häll över smör och mjölkblandningen. När bullarna svalnat kan du dekorera dem med kristyr gjord av florsocker och vatten, lite festligare blir det om du färgsätter kristyren med karamellfärg
Vetebullar med fördeg

Vetebullar med fördeg

Klicka sedan i smöret och tillsätt sist vattnet. Tvinna bitarna till knutar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Vetebullar med lemon curd

Vetebullar med lemon curd

Pensla bullarna med smält smör och vänd i strösocker. Ta från värmen och vispa ner det kalla smöret, viktigt att det är kallt så att kokprocessen avbryts i krämen
Vetebullar grunddeg

Vetebullar grunddeg

Täck med bakduk. 150 g margarin eller smör. Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken. Värm tills alltsammans är ljummet ca 37 grader
Vetebullar, 4 olika sätt

Vetebullar, 4 olika sätt

Hej, hoppas allt är bra med er. Smält smöret i en kastrull. Grundrecept vetebullar. Madde kommer på besök ikväll så hon har turen att också få med sig lite bullar hem=)
Vetebullar med fördeg

Vetebullar med fördeg

Rör ihop smör och socker till fyllningen. Kavla ut vetedegen och stryk på fyllningen, och smaksätt med exempelvis kanel, kardemumma eller vaniljsocker
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 st ägg 5 dl mjölk 50 gram jäst 100 gram smör , mjukt 1 dl strösocker 14 dl vetemjöl , Tillsätt lite i taget, hela mängden kanske inte behövs Fyllning 100 gram smör 4 msk kanel 1 dl socker Pensling och garnering 1 st ägg 1 odefinierad pärlsocker Köp receptet
Vetebullar med choklad- & nötcréme

Vetebullar med choklad- & nötcréme

Blanda samman smör och choklad- & nötcréme och bred ut ett lager på degplattan. Som sagt, bullar går alltid hem hos min sambo och med en "överbliven" burk med nöt/chokladcréme i skafferiet blev dessa läckerbitar nya favoriter