Pensla med uppvispat ägg. Fick i början av sommaren, en burk vit Nutella av min vän Jenny. Nutellan har sedan stått sig redo för att användas till något smarrigt
Hej, hoppas allt är bra med er. Nutellafyllning. Grundrecept vetebullar. Madde kommer på besök ikväll så hon har turen att också få med sig lite bullar hem=)
Köper man vanliga semlor och inte nya påfund medNutella, blåbärsgrädde etc. Locket är det ok att äta med fingrarna, man böjer det lite och tar upp grädde och sedan njuter man av första tuggan
Annars är bullarna som klassiska släta vetebullar, vispad grädde, lock och florsocker. Nämligen fastlagsbullar fyllda medNutella istället för mandelmassa eller sylt
Den som hellre vill fylla sina bullar med klassikern Nutella gör det, ni andra får antingen följa mitt tips nedan eller hitta någon annan rolig fyllning
Ibland när jag gör semlor, brukar oftast köpa färdiga, släta vetebullar, så har jag ibland i den klassiska mandelmassfyllningen och ovanpå den så lägger jag en sked sylt och så på med grädde och locket
Pensla med uppvispat ägg och strö gärna över pårlsocker eller mandelspån. Istället för nutella och smörfyllningen kan man pröva med att breda ut 50 g mjukt smör, strö på 2 msk socker, 50 g hackad mörk blockchoklad och 50 g hackade hasselnötter på den utkavlade degen. 100 g nutella