Vetebullar med mandelmassa recept

Vetebullar med mandel och kanel

Vetebullar med mandel och kanel

Riv mandelmassan och rör ner i smöret tillsammans med kanel. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper
Vetebullar

Vetebullar

Idag har jag varit hemma med min son som är sjuk. Eller jag bakade och sonen sölade med vatten Jag gjorde med 2 olika fyllningar, både medmandelmassa och vanlig kanel. 75 gram smör 150 gram finriven mandelmassa Fyllning 2. Smält smöret i en kastrull Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt ( 37 °C) Smula jästen i en bunke Slå över smörblandningen och rör ner socker och salt Rör allt ordentligt så att jästen är riktigt upplöst Tillsätt mjöl så att det blir en smidig deg den kan vara ganska lös Låt jäsa 45 minuter Knåda degen i minst 5 minuter på mjölat bakbord Den ska bli blank och lättarbetad Dela degen i 2 bitar och forma dem till stora bullar Låt jäsa 5 min innan du kavlar ut så blir det lättkavlat Kavla ut varje bulle till en rektangel Bred på fyllning och rulla ihop till en jämn rulle Skär jämnstora bitar med vass kniv Lägg i bullformar eller dirket på bakplåtspapper Låt jäsa 45 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker Grädda i 250° C i 8 minuter Gör fyllningarna så här. Riv mandelmassan på fina sidan på rivjärnet Blanda med rumsvarmt smör Rör ihop rumsvarmt smör med kanel och socker ca 45 bullar. 150 gram finriven mandelmassa
Vetebullar med fördeg

Vetebullar med fördeg

Blanda ihop mandelmassa, grahamsmjöl och socker. Tvinna bitarna till knutar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Mandelmassa och Rabarber, (FYLLNING)

Mandelmassa och Rabarber, (FYLLNING)

Möjligheterna när du ska fylla dina vetebullar är oändliga, vispa samman smör och mandelmassa så får du riktigt saftiga bullar
Vetebullar

Vetebullar

Hur den står sig tillsammans med grädde och mandelmassa, det återstår att se. Med den annalkande Fettisdagen vill jag såklart dela med mig av ett grymt bra recept på vetebullar
Vinnande vetebullar

Vinnande vetebullar

Fyllningarna görs med fördel en dag i förväg så att kanelen får ge ifrån sig mycket smak. Forma dina bullar på önskat sätt (snäcka eller knut) och lägg dem på plåt med bak papper eller silikonduk

Vetebullar med saffran

Men har ni några påsar saffran liggandes där hemma kan jag tipsa er om att baka dessa goda vetebullarnamedmandelmassa i
Lyxiga kanelbullar med mandelmassa och apelsin

Lyxiga kanelbullar med mandelmassa och apelsin

Något som alltid uppskattas av alla är ju vetebullar, och det är dessutom prefekt att fylla upp fysen med, ni vet, till de där tillfällen när man antingen får oväntat besök, eller bara blir så där galet fikasugen själv en eftermiddag
Gör egen mandelmassa!

Gör egen mandelmassa!

Inför den dagen brukar jag vanligtvis baka en sats vetebullar att göra egna semlor av. Men i år har inget bullbak hunnits med och morgondagen innehåller alldeles för mycket jobb för att det ska vara möjligt då
Helens tolkning på vetebullar med recept

Helens tolkning på vetebullar med recept

Och ni som undrar när jag gör semlefyllning blandar jag mandelmassa, fyllningen från bullarna jag gröpt ur, lite grädde och vaniljsocker tills jag är nöjd med smak och konsistens

Gifflar med mandelmassa

Jag bakar som aldrig förr – är det inte bröd så är det vetebullar eller något annat gott. Idag bakade jag jättegoda gifflar med en fyllning av mandelmassa, smör och kardemumma
Semlor med hemmagjord mandelmassa

Semlor med hemmagjord mandelmassa

Jag ska inte ta cred för receptet på vetebullarna, det kommer från Roy Fares, och det var en av de bästa degarna jag någonsin arbetat med
Klassiska semlor

Klassiska semlor

Vetebullar och fikabröd. mandelmassa. Skär ett lock av varje bulle och spritsa ut mandelmassan. Vispa grädden och spritsa ut den över mandelmassan
Lchf Semla / Fastlagsbulle

Lchf Semla / Fastlagsbulle

Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Mandelmassa hittar du här
Roy Fares Semlor med vaniljkräm

Roy Fares Semlor med vaniljkräm

Blanda sedan lite i taget av vaniljkrämen medmandelmassan till en slät och fin kräm. Mandelmassa. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper