Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Pensla bullarna med ägg och strö över hackad mandel. Blanda ihop mandelmassa, grahamsmjöl och socker. Tvinna bitarna till knutar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Blanda mortlad kardemumma och mandelspån tillsammans med den rivna mandelmassan. Lägg alla bullar på bakplåtspapper på plåtar med lite utrymme mellan varje så de kan jäsa upp lite utan att stöta i varandra
Blev sugen på att testa något nytt när det gäller vetebullar. Blev kanelsnäckor med toscatopping. Skär rullen i bitar, som läggs med snittsidan uppåt på en plåt
Rör matfettet mjukt med socker och kanel. ½ dl sötmandel. Men i stället för att dela rullen i bitar kan du behålla den hel och lägga den med skarven ned på en smord plåt eller i en smord form
Inför den dagen brukar jag vanligtvis baka en sats vetebullar att göra egna semlor av. Men i år har inget bullbak hunnits med och morgondagen innehåller alldeles för mycket jobb för att det ska vara möjligt då
Medan bullarna gräddas gör du mandelfyllningen. Sambon förärade mig och köket med två underbara orkidéer – »rosor kändes så kortsiktigt, de dör ju på en gång« – och jag svarade med att knåpa ihop semlor till kvällskaffet