Vetebullar med fyllning recept

Ångkokta vetebullar med fyllning

Ångkokta vetebullar med fyllning

Inlägget Ångkokta vetebullarmedfyllning dök först upp på À la Michelle. De kan fyllas både medköttfyllning eller med söt fyllning
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Fyllning. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Fyllning. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Smula sönder jästen och rör ut den med ca en. Fyllning. Skär rullen i bitar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper
Vetebullar med vanilj

Vetebullar med vanilj

Fyllning. Man minns barndommen när man fick bullar med mjölk och nu även som vuxen blir man barnsligt glad av just detta
Vetebullar med mandel och kanel

Vetebullar med mandel och kanel

Fyllning. Riv mandelmassan och rör ner i smöret tillsammans med kanel. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 st ägg 5 dl mjölk 50 gram jäst 100 gram smör , mjukt 1 dl strösocker 14 dl vetemjöl , Tillsätt lite i taget, hela mängden kanske inte behövs Fyllning 100 gram smör 4 msk kanel 1 dl socker Pensling och garnering 1 st ägg 1 odefinierad pärlsocker Köp receptet
Vetebullar

Vetebullar

Idag har jag varit hemma med min son som är sjuk. Eller jag bakade och sonen sölade med vatten Jag gjorde med 2 olika fyllningar, både med mandelmassa och vanlig kanel. 150 gram smör 5 dl röd mjölk 1 paket röd jäst (söta degar) 1 dl strösocker ½ salt 13 dl vetemjöl special + ½ dl till utbakningen 1 ägg pärlsocker Fyllning 1. 75 gram smör 150 gram finriven mandelmassa Fyllning 2. Smält smöret i en kastrull Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt ( 37 °C) Smula jästen i en bunke Slå över smörblandningen och rör ner socker och salt Rör allt ordentligt så att jästen är riktigt upplöst Tillsätt mjöl så att det blir en smidig deg den kan vara ganska lös Låt jäsa 45 minuter Knåda degen i minst 5 minuter på mjölat bakbord Den ska bli blank och lättarbetad Dela degen i 2 bitar och forma dem till stora bullar Låt jäsa 5 min innan du kavlar ut så blir det lättkavlat Kavla ut varje bulle till en rektangel Bred på fyllning och rulla ihop till en jämn rulle Skär jämnstora bitar med vass kniv Lägg i bullformar eller dirket på bakplåtspapper Låt jäsa 45 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker Grädda i 250° C i 8 minuter Gör fyllningarna så här. Riv mandelmassan på fina sidan på rivjärnet Blanda med rumsvarmt smör Rör ihop rumsvarmt smör med kanel och socker ca 45 bullar
Fyllda vetebullar

Fyllda vetebullar

Rör ut jästen med lite degspad. Fyllning. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Blanda ihop fyllningen. Fördela ut fyllningen i varje fördjupning, se bild
Vetebullar med kokosfyllning

Vetebullar med kokosfyllning

När bullarna svalnat kan du dekorera dem med kristyr gjord av florsocker och vatten, lite festligare blir det om du färgsätter kristyren med karamellfärg
Vetebullar med fördeg

Vetebullar med fördeg

Gör under tiden fyllningen. Tvinna bitarna till knutar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med ägg och strö över hackad mandel
Vetebullar med lemon curd

Vetebullar med lemon curd

(Fyllningen kan du om du vill byta ut mot sylt eller vaniljkräm. Vetebullar. När bullarna svalnat spritsar du i en liten klick lemon curd med hjälp av en spritspåse och en tyll
Vetebullar, 4 olika sätt

Vetebullar, 4 olika sätt

Rör ihop (medans degen jäser) ingredienserna till fyllningen. Hej, hoppas allt är bra med er. Vaniljfyllning
Vetebullar med fördeg

Vetebullar med fördeg

Kavla ut vetedegen och stryk på fyllningen, och smaksätt med exempelvis kanel, kardemumma eller vaniljsocker
Kesofyllda vetebullar

Kesofyllda vetebullar

Dem är fyllda med keso. Till fyllning behövs. Då får jag väl kalla dem för Kesofyllda vetebullar eller snurror