Med den annalkande Fettisdagen vill jag såklart dela med mig av ett grymt bra recept på vetebullar. Testade att använda Oatlys nya havredryck med chaismak som ersättning för mjölk och det funkade riktigt bra
Fyllningarna görs med fördel en dag i förväg så att kanelen får ge ifrån sig mycket smak. Forma dina bullar på önskat sätt (snäcka eller knut) och lägg dem på plåt med bak papper eller silikonduk
Fördegen. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
bullar, bröd, baguetter, vetebullar och vetelängder. så alla tror jag mer eller mindre är konstant förkyld med min rinniga näsa och mitt nysande och min röda mule
Pensla med ägg och strö på pärlsocker alternativ socker/kardemummablandning. I detta recept gör vi en fördeg för att få igång jäsningsprocessens utan att salt och socker stör jäsningens början