Rör under tiden smöret och sockret till en mjuk massa. 250 g smör (rumsvarmt). 150 g smör. 150 g smör. Värm mjölken till ca +37 grader och häll i degbunken, smula ner jästen och rör till allt är löst
Värm mjölken och smular ner jästen, blanda ner smör, salt, socker, kanel och äggen. 2 hg smör osaltad. Blanda mjölkblandning med mjölet i en köksmaskin eller från hand och knådar haftigt
Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Rör om tills den löst sig och tillsätt sedan socker, salt, mjukt smör i små tärningar och ägget
Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet. Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet