Vetebröd kesella recept

Vetebröd i långform

Vetebröd i långform

Blanda kesella, apelsinrasp, vetemjöl och sötningsmedel. Vetebrödet kan frysas. Bred på kesellablandningen och strö över solroshacket
Saftiga lussebullar

Saftiga lussebullar

Ingen i hushållet gillar russin i vetebröd, så istället sticker jag i en skållad mandel i ”knopparna”
Bästa lussebullarna ever!

Bästa lussebullarna ever!

Vetebröd. I receptet behövs ingen Kesella, att det gör några mirakel för baknignen är bara en myt enligt mig
Blåbärsbullar med mandel

Blåbärsbullar med mandel

i julens saffransbullar är ju kesellan ett självklart inslag, så varför inte även tillsätta kesella i de vanliga vetebrödsdegarna, tänkte jag
Semlor.....massvis med recept....del 1!!

Semlor.....massvis med recept....del 1!!

1 1⁄4 dl Kesella/kvarg. 5 dl Kesella/kvarg. bullar och vetebröd 40 miljoner semlor äts alltså här i vårt land varje år. 1 1⁄4 dl Kesella/kvarg. 5 dl Kesella/kvarg
Minisemlor med kesella ... inte som fyllning alltså

Minisemlor med kesella ... inte som fyllning alltså

Misstaget som jag tycker många gör när de bakar vetebröd är att de räds saltet. Om man vågar ta i lite med saltet så smakar vetebrödet så mycket mer och mer av det goda är aldrig fel
Semlor med hemgjord mandelmassa

Semlor med hemgjord mandelmassa

En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning med mandelmassa och grädde
Limesnurror

Limesnurror

Blanda Kesella och limeskal. 250 g Kesella vanilj. Halvtina degplattorna. Kavla ut dem 2 – 3 cm på bredden
Lussebullar

Lussebullar

Jag bestämde mig för att testa Heléne Johanssons recept den här gången – det passade mig bra, eftersom jag inte riktigt gillar Kesella i vetebrödsdeg – jag tycker det blir för tunga bröd
Bärbruschetta

Bärbruschetta

Lägg i vetebrödet och stek på medelvärme tills sockret börjar få färg. Fördela kesella på bröden och toppa med färska bär
Lussekatter

Lussekatter

  Risken med saffransbröd är att det blir torra, kesella ska bidra till saftighet, men också att knåda ordentligt
Bruschetta med bär

Bruschetta med bär

Lägg i vetebrödet och stek på medelvärme tills sockret börjar få färg. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj

Limesnurror

250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj. Halvtina degplattorna. Kavla ut dem 2 – 3 cm på bredden. Blanda kvarg och limeskal

Bärbruschetta

Kardemumma- och sockerstekt vetebröd blir makalöst gott med smaksatt kvarg, färska bär och vit choklad

Vetebröd i långform

Blanda kesella, apelsinrasp, vetemjöl och sötningsmedel. Vetebrödet kan frysas. Bred på kesellablandningen och strö över solroshacket

Vetebröd i långform

Blanda kesella, apelsinrasp, vetemjöl och sötningsmedel. Vetebrödet kan frysas. Bred på kesellablandningen och strö över solroshacket

Saffransbröd med Kesella

Häll Kesellan i degspadet. 250 g Kesella. 1.  Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet