Ev 1 ½ tsk stött eller malen kardemumma. Ugn 250 grader. Smula jästen i degbunken. Smält margarinet i en panna, tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt
Strö på socker och kanel eller kardemumma. stött kanel eller stött kardemumma. Mät upp 1 liter vetemjöl, salt, strösocker och kardemumma i en vid bunke. 1 nypa finstött kardemumma (kan uteslutas)
Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Vetebröd. För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Vetebröd. Tillsätt socker, salt och stött kardemumma. Vill du inte göra så många krämkakor så gör bullar eller längder på halva satsen vetebröd, halvera då satsen vaniljkräm, funkar utmärkt
Bullar och vetebröd den. Häll mjöl, socker, salt, kardemumma och ägg över fördegen i degbunken. 10 g (1 msk) nystött kardemumma. 10 g (1 msk) nystött kardemumma
Fler recept på vetebröd hittar du HÄR >>. Ett tips är att mala kardemummakärnor i mortel istället för att köpa färdigmald, det ger så mycket godare smak och doft