När du har rullat ihop degen med fyllningen i, och skurit i lämpliga bitar, dra den degbiten som är ytterst, under bullen innan du lägger den i formen, då blir inte denna bit torr eller bränd och bullen håller ihop lite bättre
Komplex pilsner med aromer av nybakat vetebröd, örter, apelsin med en lätt ton av honung. 3 hårdkokta ägg. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme. Koka äggen i cirka 8 minuter, hacka, hacka ansjovis och dill och tillsätt smält smör. 3 hårdkokta ägg
Värm mjölken och smular ner jästen, blanda ner smör, salt, socker, kanel och äggen. Om du har limpor, skär in den sned, pensla med vatten, uppvispat ägg och strö över med pärlsocker och mandlar
Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Vetebröd. Blanda under tiden iordning vaniljfyllningen samt vispa ägget med vattnet och saltet. Blanda under tiden iordning vaniljfyllningen samt vispa ägget med vattnet och saltet
Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Rör om tills den löst sig och tillsätt sedan socker, salt, mjukt smör i små tärningar och ägget