Ni som är vana att baka utan vetemjöl är detta säkert en barnlek men för mig som ännu inte lärt känna alla mjölsorter ännu är det en rolig utmaning att prova och testa sig fram
Bovetegröt med torkade tranbär. Antagligen handlar det om vanligt vitt vetemjöl, men jag funderade på hur resultatet skulle bli om man använde grovt rågmjöl
MEN, det finns ett krux som jag vet många konsumenter idag har problem med och det är vetestärkelse. Chiafralla och en ny serie Skog & Mark med smakerna Lingon/Tranbär och Morot/Nypon
Efteråt brukar jag lägga i torkade tranbär eller blåbär eller både ock. - Ca 2 dl grynblandning (havre, vete, korn, råg). (jag vet att vissa kanske får kväljningar här, sorry ) Ca 2 dl grynblandning (havre, vete, korn, råg)
Doften är varm, aningen alkoholvarm som i nuläget känns härlligt sammanflätad med syrliga drag av körsbär, tranbär med något mörkare som lurar i bakgrunden
Ingredienser till cirka 20 stycken 3 dl mjölk2 dl majsolja eller olivolja3 ägg1 dl socker8 dl vetemjöl (eller hälften fullkornsmjöl av vete)5 tsk bakpulver1 1/2 tsk salt2 1/2 dl tranbärSteg för steg -Sätt ugnen på 200 grader. - Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och salt separat och rör sedan försiktigt ner i mjölkblandningen - Vänd ner tranbären och blanda samman försiktigt- Fyll muffinsformar med smeten - Sätt in i ungen i 18-20 minuter