Äppelkaka med kanel och kardemumma. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts med kanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
rickards äppel, kanel & mandel muffins. 2-3 ägg beroende på storlek2 dl finkornigt rårörssockerKnappt 3 dl mjöl, tog lite vete, lite dinkel fullkorn1 dl ricedream ( vi använder inte så mycket mjölk produkter)en klick smör ca 50-75g1 - 2 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker1-2 äpplen i klyftorblandas med malen kanel och rårörssocker. fyll 12 st muffinsformar till med 1/2 smeten, stick ner äppel skivorna, som är täckta med kanel/sockerblandningen, i smeten och fyll upp med resterande smet,toppa med hackad sötmandelgrädda i 200-225 graders ugn ca 10 minbakas tidigt på morgonen innan din fru vaknat, servera med kaffe på sängen 2-3 ägg beroende på storlek
Råa rabarber är på tok för sura på min smak, så i detta recept har jag valt att koka rabarbern med kanel & socker, det ger den mer sötmna, och jag tycker nästan att den smakar mer då
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. 1 tsk kanel. 1 tsk kanel. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
1 msk kanel. 1 msk kanel. Äppeltider och massor med äpplen som du inte vet vad du ska göra med. Eller kanske bara sugen på något saftigt, gott och samtidigt nyttigt till frukost eller lika gärna till kaffet
Mixa ihop den kokta sötpotatisen med dadlarna, kanelen och kokosoljan till en jämn smet. Vete, socker och mjölk är uteslutet sedan tidigare, men nu vill jag även äta ägg-fritt eftersom jag jobbar på att få bort ett virus i kroppen som legat och "lurat" i flera decennier
Rör sedan ner mandelmjöl, havregryn, russin och kanel. 2 msk kanel. 2 msk kanel. Det här är en lite rustikare (grövre) muffins som får sin sötma framför allt genom de rivna äpplena men också från russinen
pepparkakor, saffran, glögg, russin, kanel och allt vad det nu är vi förknippar med julen. Så jag gjorde en mjölblandning av havremjöl, bovetemjöl och majsmjöl som jag smaksatte med chaikrydda (=pepparkakskrydda)