Very Cherry ChocolateCakeBottnar2 ägg2½ dl starkt kaffe eller vatten2½ dl filmjölk eller yoghurt1,25 dl matolja200 g vetemjöl (lite drygt 3 dl)450 g strösocker (5 dl)85 g fin kakao (2 dl)1 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk saltlite mindre än ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk (hemgjort) vaniljsockerFyllning500 g mascarponedrygt 3 dl vispgrädde2½ dl körsbärsmarmelad120 g extra fint strösocker½ tsk vaniljpulverChoklad ganache100 g mörk chokladca 2 dl vispgrädde1 msk smörbigaråer till garneringSätt ugnen på 175 grader
Fyllningen var riktigt god och skulle nog passa bra att använda på cupcakes. För ett tag sedan så testade jag att göra en typisk Amerikansk kaka, både till utseende och smak
V. e. r. y. c. h. o. l. a. t. k. D. n. 2. u. g. s. i. f. d. A. å. J. m. b. v. H. ö. j. p. ä. S. (. ,. -. ). x. N. L. C. F. T. I. 8. 4. Ä. E. R. Y. O. K. 1. 0. 5. 3. 6. %. G. B. 7. M. ". +. d l. c m
Gillade ni min Very Cherry ChocolateCake, så är den här några strå vassare. Glad Måndag. Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året
) I like chocolate and preferably dark chocolate, which is good to eat a few squares of every day. A very filling and delicious cake to serve with coffee / tea