Haricot verts. Rödvinssås. Blanchera haricot vertsen hastigt i väl saltat vatten. 8-10 haricot verts/pers. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Skär salladslöken i bitar, blanchera haricot verts och hela, späda knippmorötter (lägg i kokande vatten i någon minut, kyl därefter ned i isvatten för att få krispiga grönsaker)
Skär salladslöken i bitar, blanchera haricot verts och hela, späda knippmorötter (lägg i kokande vatten i någon minut, kyl därefter ned i isvatten för att få krispiga grönsaker)
Haricot verts. Rödvinssås. haricots verts. Haricots verts haricots verts. Koka upp vatten så att det stormkokar, häll i haricots verts och låt dem ligga i cirka 1 minut. Rödvinssås0,5 förp bacon 2-3 bananschalottenlök 2 klyftor vitlök 70 cl rött vin 3 lagerblad redning salt peppar smör
Sparris, haricot verts eller broccoli är gott till. En rödvinssås är gott till och den kan du också förbereda och sedan värma upp innan du blankar av den med en smörklick
Servera med potatismos, och exempelvis haricots verts. Och det blev inte mindre gott av att det möra köttet, och den gräddiga rödvinssåsen med tomater, serverades med ett luftigt potatismos, smaksatt med parmesanost, och vars potatisar kokat tillsammans med vitlöksklyftor
Vi gjorde även haricots verts och potatis- och jordärtskockskaka från samma Buffé. Till älgytterbiffen på nyårsaftonen serverade vi rödvinssås och tryffelsmör
Servera med exempelvis haricots verts. Resultatet blev fantastiska benfria filéer som smakade himmelskt med tillbehören och den något otippade rödvinssåsen