Vermouthsås recept

Rödtunga i Vermouthsås

Rödtunga i Vermouthsås

Varje gång jag ska laga den här rätten tänker jag att jag måste ha glömt något – den är så enkel och blir ändå riktigt festlig och mycket god
Lax med vermouthsås

Lax med vermouthsås

Om du gör vermouthsåsen till rödtungeruladerna först, så som jag gjorde, använder du spadet från den ugnsbakade fisken som bas
Fiskrulader i gott sällskap

Fiskrulader i gott sällskap

Här har de fått annat sällskap i form av ett stomp på potatis, persiljerötter och selleri men fortfarande är det den goda grönkålsmoussen och vermouthsåsen som ackompanjerar
Vermouthbräserat olivkycklinbröst

Vermouthbräserat olivkycklinbröst

Vermouthsås. 1. Gör ett längsgåenmde djupt snitt från sidan på varje kycklingfilé, så att du får en ordentlig ficka

Vermouthsås

Tillsätt créme fraiche och låt det hela koka några minuter. Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret - vispa hela tiden
Ugnstekt citronlax med vermouthsås

Ugnstekt citronlax med vermouthsås

Ugn 200º. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal och pensla med matfettet

Lättpanerad hällefilé

                                                                          2 dl frysta ärtorLaga först i ordning såsen - se Vermouthsås