Vego recept

Halloumistroganoff (vego)

Halloumistroganoff (vego)

halloumiHalloumistroganoffStroganoffvegetarisktVego 1 gul lök. Dagens grymma vegetariska lunchtips kommer här, en gräddig halloumistroganoff med soltorkade tomater
Veckans vego - sojafärsfyllda auberginer

Veckans vego - sojafärsfyllda auberginer

Idag bjuds det ugnsbakade, vegetariska sojafärsfyllda auberginer här på bloggen. Det får mig att minnas att en lunchresturang här i Uppsala för några år sedan på sin Dagens Meny frejdigt annonserade "Ugnsbakade aboriginer"
Nachotallrik vego de lux

Nachotallrik vego de lux

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Tillbehör. Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken
Vego stroganoff med halloumi

Vego stroganoff med halloumi

Ingredienser Portioner. 4 Stroganoff 300 g halloumi ca 2 msk olja 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré 1 1/2 msk stark senap 500 ml krossade tomater 1 dl vatten 1 dl crème fraiche 1 tsk rökt paprikapulver 1/2 krm chipotlepeppar 1 krm salt (gärna rock salt) 2 krm peppar (gärna tellicherry black pepper) Till servering ris grönsallad Lägg till i inköpslistan
Indisk vego curry

Indisk vego curry

Inlägget Indisk vego curry publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Så var vi tillbaks, jag är inne i en indisk bubbla
Veckans vego - zucchinirullar

Veckans vego - zucchinirullar

Vi är ju vegetarianer och fler och fler visar intresse för den vegetariska maten (tack och lov) så jag tänkte börja köra med "Veckans vego" här på bloggen
Veckans vego: Quornbitar i jordnötssås

Veckans vego: Quornbitar i jordnötssås

Veckans vego är en mumsig helgfavorit här hemma. Vi är inne på höstens andra förkylningsomgång, men som vanligt blir vi inte helt däckade i några få dagar, utan lite småhängiga i många dagar
Vego Kebab Mexico style

Vego Kebab Mexico style

Skala ananasen och skär i klyftor. Dela tomaterna och skär i tärningar. Skala lök, dela på mitten och skär i tunna skivor
Vego Jambalaya

Vego Jambalaya

Idag va en sån -tag det du har i kylen dag. Jag hade ris från igår, en halv zuccini och lite broccoli kvar som va tvunget att ätas upp
Kantarellburgare vego och glutenfri

Kantarellburgare vego och glutenfri

Min bästa burgare någonsin, sjukt god. )6-8 st3 dl gröna linser koka 25 min så de ej blir överkokta800 g kantareller4 st stora gula lökar1/2 tsk dijonEv 2-3 msk vattenStek svampen ordentligt, skär löken i tunna båtar
Vego Rydberg

Vego Rydberg

1. Börja med pepparrotscrèmen. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och citronsaft