Blanda ihop allt och forma till små biffar. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna. När vattnet kokat upp, ha i quinoa och linserna och låt dessa koka under lock i ca 20 minuter. 6 dl vatten 1 buljongtärning 2 dl quinoa 2 dl röda linser 3 ägg 2 salladslökar 10 bitar soltorkade tomater 2 msk rostad ramslök (kan bytas mot 1 vitlöksklyfta) 1/2 kruka bladpersilja salt, peppar, paprikapulver
Biffar av olika slag är smidiga att göra och går variera oändligt. Här gjorde jag en variant med blomkål & broccoli och hade lite rester av kokt quinoa som jag blandade i denna gång
Koka matkorn och quinoa i vatten och buljongtärning enligt anvisning-arna på förpackningen. Klicka ut smeten i het stekpanna med olja och stek biffarna ett par mi-nuter per sida
Det är Meatless Monday och vi fortsätter våra exkursioner och utforskar vidare i den vegetariska världen och vi måste erkänna att det verkligen är spännande och framförallt gott
Har gjort lite olika varianter på vegetariskabiffar/bollar med bl a quinoa. Forma till biffar/bollar med fuktiga händer och stek i olja tills de blir gyllenbruna