Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Tänkte att jag skulle bjuda på mina vegetariska vardagsrecept som ofta är snabblagade och har mycket smak
Mixa ihop grovt och forma sedan till biffar. Krydda med Örtsalt*, Chili* & Citron*. Stek Bönbiffarna* gyllenbruna och servera med Råriset*, Ärtskott*/Sallad*, Tomater* och varför inte lite Harsyra & Gräslök* också
Smaka av med citronsaft och salt. Veckan innan vi for till Rhodos gjorde jag slag i saken och stekte kikärstbiffar som jag serverade en rotfruktsgratäng till
Jag tycker verkligen det e supergott och mättande med vegetariskabullar/bollar/biffar, vet aldrig vad jag ska kalla dem (ska man vara lite klyschig och säga kärt barn många namn…hihi, ok, nä låter bli)
Receptet på biffarna kommer från Tuvessonskan, sedan kokade jag bara bulgur i grönsaksbuljong- och citronvatten samt serverade med tacomajo (blanda ihop tacosås med majonäs, spä ut med lite yoghurt om du vill) och stänk över srirachadroppar för extra oumph i käften
♥ Julkryddade kikärtsbiffar med ris och linssallad samt en mynta-granatäpple sås. Igår fick jag en läsarfråga om jag kunde tipsa om vegetariska rätter man kan servera på julbordet
Knapriga utanpå och mjuka inuti – det är så jag vill ha mina vegetariskabiffar. Vi åt ärtbiffarna i libabröd med råkostsallad (färdig coleslawbas som jag blandat med färsk persilja, pressad citron och lite salt) och en dressing på mango chutney och naturell yoghurt
Det blev en väldigt god vegetarisk rätt med biffar och het broccoli och en krämig örtsås. Blanda kvarg, turkisk yoghurt, hackade örter och cest och saft från citronen