Biffar av olika slag är smidiga att göra och går variera oändligt. Här gjorde jag en variant med blomkål & broccoli och hade lite rester av kokt quinoa som jag blandade i denna gång
Här är recept på Vegetariskabiffar. Jättegoda biffar kan du göra på bl a rester av broccoli. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en fast smet du kan forma biffar med
Vegetariskabiffar/fritters med zucchini och broccoli. Broccolifritters är krispiga biffar med grönsaker, matiga nog att äta som de är eller goda som en del av en större middag med fler tillbehör
Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och häll i broccolin och ärtorna. Jag fick steka i två omgångar, lägg biffarna på plåtarna och tillaga klart i ugnen i ca 10-15 minuter. ca 400 g (fryst) broccoli
De är helt vegetariska och har en väldigt god och ren smak. Först ut är broccoli & halloumibiffar. Dessa biffar funkar både som en del av en brunch men även som lunch eller middag
Fritters är helt enkelt grönsaksbiffar som är lätta att laga och väldigt goda. De här är baserad på blomkål, broccoli och parmesan men det går egentligen bra att hacka ner ärtor eller te
Förra året fick Bibbi en kokbok av mig, Tommy Myllymäkis Grönsaker, tillbehör & Garnityr och förra veckan bjöd hon på en rätt därifrån, en riktig höjdare med broccoli, vitlök och färskost
Salladen passar bra som fyllning i hamburgare eller med vegetariskabiffar. En enkel sallad gjord på broccoli, som får sin krämighett av majonnäs och kvarg
Grovhacka broccolin. Mosa bönorna grovt med gaffel och blanda i BBQ-sås, potatismjöl och broccoli. Forma till biffar och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning. Pensla biffarna med olja och grilla eller stek dem ca 3-4 min/sida, salta och peppra. Servera biffarna med sötpotatisen och ev lite extra BBQ-sås 400 g GoGreen Svenskodlade kokta kidneybönor. 200 g färsk broccoli
vitkålsburrito, sojawok och ett perfekt måttrecept på mina kolsyrade linsbiffar. Lyckades till och med ta lite mått på de kolsyrade linsbiffarna, så ni som efterfrågat det
Till receptet på dom vegetariskabiffarna dåra. Det viktiga när det lagas grönsaksbiffar (iaf på grönsaker i puréform) är i min mening att de först steks, för en krispig yta – och därefter får tillagas klart i ugnen