En vegetarisk thaisoppa alltså - så vässa smaklökarna och ställ er i köket. Här har ni min bästa soppa, TomKha Gai, men gjord på tofu istället för kyckling
ramen tomkha, gryn- & kaprissallad med citron och göttig glasnudelsallad. Under tiden kan du skära plommontomater, champinjoner och rödlök i rimliga bitar och sedan hälla i dessa i soppan för att koka sig varma och småmjuka
Här har jag använt tofu, för att få en vegetarisk variant på soppan. tomkha gai. Jag fick mycket vego-inspiration när jag körde min vegetarisk vecka, så det har blivit lite mer vegetarisk vardagsmat här hemma de senaste veckorna
TomKha Gai med veggobollar. Toms Minestronesoppa. TomKha Gai med veggobollar. Toms Minestronesoppa. 0 har på ett drygt år blivit helt vegetarisk, efter att vi successivt ersatt köttfärsen med löda linser och vegetarisk färs. 1 burk krossade tomater. 4 msk tomatpuré. 1 burk krossade tomater. 1 burk krossade tomater. 4 msk tomatpuré. 1 burk krossade tomater
galangal, korianderrot, vitlök, chili, citrongräs, limeblad, olja, kycklingfond, kokosnötsmjölk, kycklingbitar, bambuskott, fisksås, ketjap manis, soja, sweet chili, vårlök & korianderbladMortla galangal, korianderrot, vitlök, chili, citrongräs & limeblad, stek kycklingbitar i olja, tillsätt alla ingredienser & låt koka ihop, garnera med korianderbladKycklingfond av hög kvalitet & gjord på klassiskt vis finns på B Andersson Fågel & Vilt i Östermalms SaluhallBambuskott är större än man trorSoppan går självklart att göra vegetarisk - använd då grönsaksbuljongTillsätt kokt jasminris för ytterligare mättnad