Jag har nu sett och hört om vegetarisksill på flera ställen och var bara tvungen att prova. Kan man verkligen få en aubergine (äggplanta) att smaka som sill
Farsan uppfostrade mig och mina två bröder på en strikt diet av husmanskost (och nyhusman, dvs typ spagetti och köttfärsås) och julbordet dignade alltid av revbensspjäll, brysselkål, hemmagjorda rödkåls och rödbetssallader samt fem olika sorters sill
Det är inte så att jag inte tycker om skinka, köttbullar och korv men jag är mer av en fiskmänniska och det viktigaste för mig på julbordet är lutfisk, sill och Janssons frestelse
Jag har själv gjort två burkar champinioner och kommer att testa dem lite senare iår som ett komplement till riska men också som en vegetarisk variant av vitlöksgravad strömming och vanlig traditionell inlagd sill
Ingen av oss gillar vanlig sill, men vi tyckte båda två att den vegetariska varianten var jättegod. Idag blir det recept på härlig sommarmat i form av denna goda aubergine"sill" i krämig senapssås
Vårt vegetariska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd "senapssill", griljerad kålrot, hemkokt rödkål och kokta ägghalvor tillsammans med inspirerande och gröna rätter som grönkålspizza och fräscha sallader