Testade göra en ny variant av vegetariska biffar/burgare igår. Oftast brukar jag göra dem med bönor eller linser men här blev det bara morötter och potatis med en mild kryddning av salt, peppar och citron
Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Skär förkokta och skalade rödbetor i små bitar. 1350 g Felix Vegetarisk pytt. 13 rödbetor, kokta. 16 tortillabröd 350 g Felix Vegetarisk pytt 3 rödbetor, kokta 200 g getost 2 dl crème fraiche 2-3 msk honung eventuellt oregano. Häll upp 350 g (halva påsen) Felix Vegetarisk pytt i en skål och låt tina lite. Fördela vegetarisk pytt, rödbetor och getostkräm på 6 tortillabröd
Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat. Smula osten och strö över rödbetorna. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. 1 kg färska små rödbetor