Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – PadThai
Därtill kommer också olika grönsaker, och någon form av protein - oftast kyckling eller räkor - men det förekommer också vegetariska variationer med tofu
Vegetarisk, med quornfärs, utan fisksås, och alldeles alldeles underbar. Hur som helst, det ni ser på bilden är inget mindre än en omgjord variant av den thailändska rätten padthai
vegetarisk fisksoppa, aquafaba-ailio, padthai och min nya favoritpasta. Sedan skulle jag göra en "vegetarisk fisksoppa", aka fusksoppa/f*sksoppa/tofusoppa
200 g nudlar (risnudlar men även äggnudlar funkar)400 g tofu0,5 dl soja0,5 tsk salt2 msk honung1 liten purjolök1 vitlöksklyfta200 g färska böngroddar2 msk olja1 krm röd chili1 dl hackade salta jordnötter1 lime i klyftorKoka nudlarna efter anvisningarna i förpackningen
De allra flesta gånger så är den alltså inte vegetarisk, och nudlarna är ofta heller inte nyttiga. En traditionell "PadThai" är en thailändsk maträtt som ofta består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, samt tofu, fläsk, kyckling eller räkor
Ons – padthai. Padthai. Någon som har några bra tips för en perfekt vegansk padthai. Sen toppade jag med cashewnötter, lite färdig kimchi, svarta och vita sesamfrön och en sås som jag gjorde på 1/2 dl sojagrädde, 1/2 dl majonnäs och 2 tsk sriracha
VegetariskPadThai – jättegott och enkelt. Vegetarisk Lasagne. Ibland har man bara en av de där dagarna då man inte pallar stå och laga mat i flera timmar, men kanske ändå vill käka något riktigt gott
Det blev en pad kan na som enligt uppgift skulle innehålla "thailändska grönsaker och ostronsås*". Plus kryddade lite extra med soja och koriander plus toppade med rå purjo