Riv eller mixa mandeln fint, riv också osten på den fina sidan av rivjärnet och finhacka löken. 100 g sötmandel. Ingredienser till ca 40 bullar 100 g sötmandel
Denna gång fick det bli en vegetarisk variant utan tomatsås med juliga toppings. Jag har ännu inte hittat någon pizzeria i närheten som serverar glutenfri pizza så nu blir det till att göra egen pizza här hemma när jag undviker gluten
Rosta mandeln hastigt i en torr, het panna. Servera med parmesanröra, mandelspån och salladsblad. 1flagad mandel, (50 g). 1salt + nymald svartpepparPasta med rostad mandel och ricottakräm Skölj tomaterna
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Nu var det några dagar sedan jag skrev här eftersom det har varit full rulle här hemma. I lördags hade vi nämligen stor fest eftersom jag fyllt år och David har tagit examen
Hejohå. Igår var det julbak här hemma ungefär 10 timmar totalt. Det tar sin lilla tid med allt som ska kokas, rullas, kylas, jäsas, stelnas, smältas osv
Nu är verkligen den bästa tiden på året om man vill pröva på vegetarisk mat. Jag blandade fänkål, broccoli, blomkål, paprika och bondbönor6 stora vitlöksklyftor1 burk smetana1 tsk Dijonsenap½ dl majonnäs - kan uteslutas om du inte äter ägg2 msk Kunglig Salladskrydda från The Spice Tree - min favvokrydda som ni säkert märktca 40 g riven, smakrik ost - jag använde långlagrad parmesansalt och svartpeppar från kvarnFörväll bondbönorna några minuter, spola av med kallt vatten, och "ploppa" ur dem ur skalet, ungefär som när man skållar och skalar mandel