I bland hittar vi till och med bra tips i någon av våra kokböcker och dagens vegetariska alternativ är just ett sådant som vi upptäckte i boken "Laga mat i lergryta", från ICA bokförlag
Vi har den traditionella lasagnen, den vegetariska lasagnen och lasagne man gör i lergryta, och icke att förglömma så har vi förstås Jamie Olivers lasagne som stadigt håller sej bland de mest sökta recepten här i Mårtenssons kök
Idag är det måndag så då tycker jag vi återinför meatless Mondays och äter något vegetariskt idag. Jag har länge velat testat att laga mat i en Crock Pot
Men vad jag skulle komma till genom allt babbel är att tipsa om dels den bra ekologiska buljongen Scandinavian organics, och dels att hönsbuljong i vegetariska rätter ger en bra smakskjuts
Vegetarisk tagine. Vad jag vet är att oavsett om detta är en tagine eller inte, så är den här marockanskinspirerade grytan gjord i lergryta himla god och kryddig
Vill du ha ett vegetariskt alternativ hoppar du helt enkelt över korven. Häll av vattnet från linserna och häll linserna i ett ugnsfast lerkrus eller lergryta med lock
Grytan tillagades i min lergryta och den blev mycket uppskattad. Ni behöver inte ha en lergryta för att testa bönchilin utan kan använda en vanlig gryta och köra långkok på spisen istället
Blomkål funkar också utmärkt i vegetariska grytor. Jag tänkte skapa ett inlägg där jag berättar om några olika favoritlivsmedel som jag har i köket, men när jag började fundera på vad jag ”inte skulle klara mig utan” så kom jag på att det är en hel del olika saker
Vi börjar veckan med en vegetariskt rätt och gör en lättlagad tomatsoppa med grillad paprika i och till den passar rostade kikärtor fint (och nej, du måste inte ha kikärtor om du inte vill
Jag skriver både den vegetariska och den traditionella varianten. Vegetarisk variant. Beroende på hur traditionell du vill att dun ragù ska vara föreslår jag soltorkade tomater i små kuber, små bitar av oliver, eller någon vegetarisk korv eller marinerad tofu
Pastarätten blir samtidigt veckans vegetariska alternativ när ni bjuder på en vegetarisk lasagne. Lergrytan är åter igen framplockad och det om nåt är ett tydligt hösttecken i vårt kök, i den har mången smarrig middag lagats till på ett oerhört enkelt sätt