Var det mitt val att äta kalops. Det diskuterades på nyheterna i morse om en skola som infört vegetarisk måndag i matsalen, delvis för att spara pengar, men också för att lägga fokus på matens påverkan på miljön och hälsan
Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiff med lök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
Dessutom uppfann vi ett nytt uttryck när vi lagade till en "OOG" lammfärssås att servera till pasta och fortsatte med en fantastiskt god vegetarisk burgare
Kalops, som är en av mina absoluta favoriträtter, blev nästan ännu bättre i detta, helt enkelt därför att man slipper risken att det bränner fast i botten, som det ju väldigt ofta gör
Grönsaker/vegetariskt. Det gäller exempelvis kalops, dillkött, kålpudding, mustiga grytor och sådant. Idag stod det kalops, potatis och rödbetor på vår meny
För er som vill få ännu mer hjälp och boost på vägen har jag också tagit fram en ny webbkurs som just är anpassad för dig som vill börja äta mer veganskt eller vegetariskt i din vardag
Sambon gjorde vegetariskkalops häromveckan. Receptet är taget från påsen "Veggo vegetariska bitar". 150 g vegetariska grytbitarmatolja2 tsk grillkrydda2-3 tärningar grönsaksbuljong1 gul lök, grovhackad2 stora morötter, skivade2 msk vetemjöl2 msk soja8-10 hela lagerblad10 hela svartpepparkorn5 kryddpepparkornKoka grytbitarna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter och sila bort vattnet. 150 g vegetariska grytbitar
Recept. godis1963. lör, 2013-09-14 18. 59. 20min. (0). koka quornen i vatten med kryddorna+buljongefter 10 min tillsätt lök+morötterlåt koka 5-10 mintillsätt ev
Eller släng ihop en vegetarisk pytt. Så enkel och så god kalops. Foto. Tina Fallgren. Nyårsafton är inte bara förknippad med raketer, champagne och vänner utan även av något mindre glamouröst, nyårslöftena