Koka upp grädden med nejlikor och kryddpeppar. Nu är ju jag ett stort fan av riktig Janssons frestelse med mycket ansjovis så jag vet inte om jag tycker att vegetariskJansson kan jämföras med den men en god grönsaksgratäng smaksatt med karaktäristiska ansjoviskryddor är det hur som helst
Tillsammans med Patchwork försöker jag slå ett slag för hur fantastiskt gott och enkelt det är att para även vegetarisk mat med vin, och även pusha för att få in fler veganska viner på marknaden
Koka upp grädden med nejlikor, kryddpeppar och salt. För att få en "vegansk" jansson kan grädden bytas ut mot "sojagrädde"(Provamel Soya Cuisine) och det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin
Vego Jansson tre till fyra personer. Sjud mjölken, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, ingefära, salt och vitpeppar i 10 minuter under lock. 2 krm kryddpeppar
Makens form är helt vegetarisk eftersom han har fått för sig att han inte äter ansjovis. Föresten så gör jag min jansson utan ströbröd så att svärmor kan tillåta sig en smakbit hon också