Fyllningen kan man variera i det oändliga genom att lägga till eller byta ut grönsaker och annat. Jag tycker om när paprikorna har mjuknat och känns tillagade
Lägg på pastaplattor och varva sedan fyllning och pastaplattor. Idag var det kylskåpsrensning och vi lyckades skrapa ihop till en vegetarisk lasagne som blev makalöst god
Fyllning. 1 ägg Fyllning. Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Tillaga fyllningarna. Bred på hela äggfyllningen. Bred på hela ärtfyllningen. Bröd750 g formbröd, 18 kantskurna skivor (Jag använde Pågen Längtan fullkornsråg malt)Äggfyllning6 kokta äggGräddfilVitpeppar, saltPersiljaMosa de hårdkokta äggen, blanda med gräddfil till lagom bredbar konsistens. Ärtfyllning250 g ärtor (Jag använde Findus frysta små fina ärter, tinade)1 msk olivolja ½ tsk saltMixa till en jämn massa med en stavmixer
Det finns också en smarrig tacopaj där du har fyllningen i ett pajskal i stället för tortillabröd, den funkar kanon att göra med ett glutenfritt pajskal också
Fördela fyllningen i 4 pitabröd, gärna med salladsd bakade rotfrukter till. Blötlägg och koka kikärterna enligt förpackningens anvisningar (eller skölj de kokta i kallt vatten och låt dem rinna av)