Veckans vegetariska. En god och mustig indisk daal. Oj, så illa jag har sovit. Har megaont i halsen så jag var tvungen att kliva upp mitt i natten och ta en Zyx
Ni ser här vår absoluta favoriträtt när det gäller vegetarisk mat, Daal. Dels är daal snabbt och enkelt att laga till, dels går det att variera i massevis men så är det ju så förbaskat gott också
Finhacka löken och stek den i hälften av smöret i en gryta. Skiva vitlöken. Skala och riv moroten. Lägg i moroten, hälften av vitlöken och spiskummin och senapsfrön
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiska linsgrytan Daal
Jag har nämnt detta projekt tidigare och tanken är att de som vill äta vegetariskt/veganskt ska peppas, inspireras och även kunna ställa frågor till samtliga inom gruppen
Linser gillar vi av flera orsaker, dels kostar dom inte många kronor, dom kräver inget större husrum, i grytan går det snabbt och användningsområdena är många, man kan baka linskakor, forma linsbiffar eller vegetarisk köttfärslimpa, eller laga till den indiska linsgrytan Daal
Ett matlådetips, en vardagsklassiker med pepparrot, en hemlagad variant av en färdigmatsfavorit och inte mindre än två vegetariska middagstips fyller veckans matsedel