Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
För vegetarisk variant, byt ut köttet till quorn- eller sojafärs. Chilin blir mörk, murrig och mustig av chokladen tillsammans med spiskummin, chili flakes och paprikapulver
Inte så många kötträtter som jag brukar få direkta cravings efter, dock är Chilicon Carne en sådan. Hittade även en ny vegetarisk matblogg som såg inspirerande ut, pers
Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit mjukare
Så det fick bli en chilicon carne vilket jag kom på att jag aldrig lagat tidigare så när Olof kom hem så väntade jag spänt på domen – då han anser sig vara lite av en expert
Under alla mina besök i olika delar av Frankrike genom åren, så är det inte så ofta jag stöter på vegetariska menyer, men när vi besökte den lilla mysiga restaurangen Ti Toques i Juan-les-Pins förra onsdagen hittade jag en sådan och det var deras Chilicon Tofu som gav mig inspiration till Chilicon Halloumi, som jag skapade i går
Jag har många gånger utgått från Jonas Borsséns recept på "Chilicon frijoles" boken "Eat the heat" och resultatet brukar bli överraskande gott, om än lite starkt, så smaksätt lite pö om pö om du inte vet att de som ska äta önskar rejäl chilihetta