Flo skrev nån gång i sin blogg att det är svårt få vegetariskbuljong att tjockna. Främst var det morotsskal och -rester, lite gul lök, "roten" av en vitlök, resterna av en palsternacka, lite köttslamsor (så nästan vegetarisk) och en liten kålrot offrade jag också
Det är bara att koka upp buljong eller en mix av buljong och konserverade tomater. Häll i vattnet i grytan och tillsätt buljongtärningarna och kryddorna
Ansa alla grönsaker, och förväll dem i vatten plus buljongpulver. Vill du att gratängen ska räcka till fler serverar du potatis och kanske någon vegetarisk korv till
Om du vill kan du ha i mer buljong, så blir soppan tunnare. Här har du receptet på en vegetarisk tacosoppa som med quinoa och kidneybönor blir naturligt proteinrik och mättande – en riktig cowboysoppa
Blanda ner riven vitlök och oregano, rör om och häll sedan på vinäger, krossade tomater och buljong. Förutom att jag frös in äpplen så gräddade jag också en vegetarisk auberginegratäng igår
Koka linserna mjuka i buljong och vatten. För ett ganska så bra tag sedan snappade vi upp ett recept hos vår favorittant på en vegetarisk köttfärslimpa, som vi genast kände att vi bara var tvungna att prova
Tillsätt sherry och saffran, låt koka in i några minuter och häll sedan i buljongen. Vi har ju lagat en hel del av hans recept den senaste tiden, bland annat den här vegetariska paellan som är så otroligt god
Det är måndag och för en hel del är denna dagen numera förknippad med vegetarisk mat tack vare uttrycket "Meatless Monday", ett uttryck som snart är i var mans mun
Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen