Jo, det fick bli den här måndagens vegetariska recept. Riktigt goda biffar, som tillsammans med färdigköpt ajvarrelish och en klick smetana blev en riktig festmiddag
Vegetariska och med fisk. Här får de t ex smak av ajvarrelish. Ajvarbiffar. Vegetariska grönsaksbiffar. Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med havregrynen
Tillsätt ajvarrelish, vatten och buljong. Mitt försök att föra in vegetariskt på menyn här hemma måste jag säga har gått förvånansvärt bra den senaste tiden
Dessa sojafärsbiffar blir saftiga och smakrika – lite falafelliknande – men fortfarande milda och barnvänliga, och funkar utmärkt att servera med t ex pasta (som mina barn älskar), eller med en grönsallad eller ugnsrostade grönsaker, paprikaröra (ajvarrelish) och gärna en hemgjord tsatsiki
Serverade med jasminsris och min vanliga ajvarsås på ajvarrelish (alltid den starka. VEGANSKA SOLROSBOLLAR MED SVARTA BÖNOR, JASMINRIS, AJVARSÅS & ÄRTER
VEGANSK PASTAGRATÄNG MED GRÖNSAKER, LINSER OCH AJVARRELISH. Vegetariska veckomatsedlar. rostad morotssoppa, irakisk spenatgryta, barnvänlig ajvarpastagratäng och champinjonsoppa med spenat
Tillsätt en 2 msk ajvarrelish och kikärtor (eller andra bönor) och späd med lite vatten, kanske 1 dl, och krydda med salt och peppar. 2 msk ajvarrelish
Fördela ajvarrelish över bottnarna, men inte ända ut i kan-ten. Lägg fänkålen över ajvarrelishen. Lägg vetemjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad