Äter man inte veganskt/vegetariskt kan man ha riven parmesanost & prosciutto som mannen min gjorde. Lite lagom ostig i smaken, med smakrik purjolök, lite syrlig, tjock och riktigt krämig – nästan icke ”soppig”
Hon käkade ost till mellanmål, nu provsmak på det veganska alternativet till ost till snacks i matlagningen och sedan åt vi ju rätten vi lagade så det blev även den veganskaosten till lunch
ost och kött. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Hej vänner. Det här inlägget på veganlasagne har suttit ganska långt inne nu i hela typ två veckor. Jag tror att jag är liiiiiiite mikroutbränd efter den här turbohösten, så min hjärna har prompt vägrat blogga om mitt liv inte har hängt på det i ett par dagar
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
I stort sett är det tortillabröd som gratineras med tacosås och ost, här en veganskostkräm som du enkelt slänger ihop av havrefraiche och riven vegoost
Det är den enda veganskhårdosten jag gillat än så länge. Jag valde gnocchi eftersom att de färska lasagneplattor som fanns i butik inte var veganska, men jag älskar gnocchi, så det kunde ju nästan bara bli bättre
Många vegetariska burgare innehåller antingen ost eller ägg, eller båda, men jag tyckte att det borde gå fint att göra goda vegetariska burgare utan någon typ av mejeriprodukt eller ägg