Vegetabiliskt fett, fisk och fågel – det var vad kretensarna åt. Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem för familjen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
Okej, det kanske börjar bli lite väl mycket asiatiska influenser i Medelhavskosten, men fisk med grönsaker och frukt är liksom själva basen (tillsammans med baljväxter) för den mat man traditionellt åt runt Medelhavet
Här serveras en ny veckomeny. Denna gång finns ingen fisk med, men väl 2 vegetariska måltider (grönsakswok plus soppa) och en middag lagas i dubbel sats för att man ska få lite lugn senare i veckan
På helgen tycker jag däremot att du ska unna dig en tur till fiskbilen och köpa färsk. Min plan är att varje vecka lägga upp en veckomeny med recept som jag hoppas kan inspirera och underlätta vardagen för dig
Ersätt fisk och ägg med stekt och välkryddad tofu eller edamemebönor. Om veckomenyerna…. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Man äter som vanligt, fast mer grönsaker och fisk. Inte för att alla rätterna kommer från Medelhavet, men för att det är mat med mycket grönsaker, baljväxter och fisk – och bara lite av rött kött och animaliskt fett
Fisk i ugn med smak av caviar. Fisk i ugn med smak av caviar. Veckomeny v41|16 was last modified. Ger lite extra kärlek till lite fina och inspirerande bloggar i veckans meny
Fisk med thaidressing och nudelsallad. Om veckomenyerna…. Ersätt fisken med tofu eller edamemebönor. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Ersätt fisk och ägg med stekt och välkryddad tofu eller edamemebönor. Om veckomenyerna…. Denna sallad passar som den är (vegan) men också toppad med stekt kycklingfilé i strimlor eller kryddig fisk