Koka pastan. Häll av pastavattnet och blanda alltsammans. Pasta till 4 personer (jag använde Barillas Bavette). /Anna 4 portioner Pasta till 4 personer (jag använde Barillas Bavette)
Lillebror i familjen har en förkärlek för en siciliansk rätt som heter Pasta alla Norma. Det är helt enkelt pasta som läggs i en sås gjord på vitlök, lök, passerade tomater, basilika och tärnad äggplanta
rör ner nykokt pasta i såsen. 1 pkt bacon1,5 dl frysta ärter1,5 dl fryst majs1,5 dl creme fraiche1 dl riven parmesan, eller grana padano eller vanlig smakrik ost, typ präst eller grevé1 röd paprika2 vitlöksklyftor1 knippe örter (jag använde persilja och salvia)önskad mängd pasta (jag använde barillas girandole-torsades)salt & pepparstek bacon knaprigt, låt rinna av på några lager hushållspapper på en tallrik
Det har varit ett litet uppehåll i Veckans vego (inte för att vi har slutat äta vegetariskt eller för att recepten är slut, mer för att energin hos undertecknad tog lite slut), men här kommer en saffransdoftande vardagsfavorit
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Koka pastan under tiden och sila av. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan
Ofta när det är lite extra stressigt hos oss blir det gärna pasta till middag. valfri pasta. Låt sjuda några minuter och när grädden tjocknat något lägg i räkorna och nykokt pasta och låt allt bli genomvarmt
Köttfärssåsen är dock bara en del av middagen och en liten sådan om man jämför med pastan. Den hemmagjorda pastan är det centrala och just nu mitt nya dille
Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Rör ihop såsen med pastan. Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås4 port500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)300 g oxfilé3 msk smör3 dl grädde2 dl vatten½ tärning mörk oxbuljong"en skvätt" soja1 pkt gorgonzolaostnågra matskedar riven parmesanost1 gul lök1 kvist färsk timjansalt och svartpepparSkala och finhacka löken. 500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
Veckanspastarecept är det dags för idag och det blir en sås med bl. a lövbiff och bacon som Anki lyckades få till riktigt bra till förra veckans fredagsmysmiddag