Denna kyckling rätt gjorde jag i helgen och den blev fantastisk god med smaker från tomaterna, vbosten och pasta som jag och hälften äter ack så väldigt sällan
Blanda ner hackad dill och riven ost och smaka av med salt och peppar. 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad dill Salt o Peppar 1 dl riven VBost. 1 dl riven VBost
280 g pasta penne med fullkorn1 pkt fryst bladspenat eller färsk 1 grillad kyckling1 pkt bacon 2 vitlöksklyfta 6 marinerade, soltorkade tomater 1 brk Arlas creme fraiche med Saffran och tomat2 dl mellangräddeSalt o Peppar Riven VBost Koka pastan enligt
Låt det svalna, och blanda ner kryddorna och den rivna vbosten. b ost. 1 bit lax på ca 750 grca 200 g färska trattisar eller annan svamp1 gul lök1 1/2 dl vbost1 dl hackad dill o persiljaSalt o PepparGör så här
Strö över riven vbost. 2 dl grönsaksbuljong2 dl creme fraiche2 msk soja3 msk messmör1-2 tsk sambal oelek2 dl grädde½ dl mjölk1 msk senap Salt o Peppar(VBost till gratineringen)Blanda ihop allt till såsen och slå över kycklingen
Strö sedan över den rivna osten. Pepparbiff med potatisbakelse och Balsamicosås 1rulle färdigkavlad smördeg4 portioner hemlagad potatismos/ går oxå med pulvermos1 pessad vitlöksklyfta1 påse riven VBostGör så här. Pensla med ägg o strö lite ost ovan på och in i ugn i ca 10-15 min 175g Efterätt