Svartpeppar, salt, balsamvinäger. Dagens recept är dock gårdagens lunch, en superfräch, greklandinspirerad sallad med vattenmelon, fetaost, marinerade oliver ( ridderheims typ) en enkel rågbulle och lite annat smått och gott
Skär honungs- och vattenmelonen i tärningar. 4 msk vit balsamvinäger. 1 st vattenmelon. Potatissallad1,5 kg färskpotatis 250 g Västerbottensost 4 msk vit balsamvinäger 5 msk olivolja 1 knippe färsk gräslök 3 msk honung salt och peppar från kvarn. Efterrätt1 l matlagningsyoghurt 1 st vattenmelon 1 l honungsmelon 2 l jordgubbar 250 g rostade valnötter 3 dl honung
Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Den tid på året när vattenmelonerna är söta, krispiga och goda och inte alls så där läskigt mjöliga som de kan vara ska man passa på att göra alla möjliga sallader med dem
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta musslor och breasola
Ringla över olja och balsamvinäger och strö över lite flingsalt. Melonsallad För 4 personer 1/4 vattenmelon (ca 1kg, gärna kärnfri) ½ galiamelon (ca 500 g) 150 g fetaost 1 påse machesallad (á 70 g) 1 påse ruccolasallad (á 70 g) 150 g cashewnötter ca 1 msk olivolja ca 2 tsk balsamvinäger flingsalt Gör så här. 1/4 vattenmelon. ca 2 tsk balsamvinäger
Och vattenmelonen, den är väl ganska viktig den också i och för sig, den söta smaken från melonen passar nämligen så fint till både osten och dressingen