Vattenkastanjer recept

48 Spara
Sugen på kinamat?

Sugen på kinamat?

1 msk sherryTill grytan4 msk rapsolja1 krossad vitlöksklyfta1 strimlad purjolök1 skivad morot2 krm ingefära1 strimlad röd paprika1 burk vattenkastanjer1 näve sockerärtor1½ msk farinsocker3 msk rödvinsvinäger1 liten burk ananas i bitar1½ dl ananasspad+vatten2 tsk potatismjölsalt och pepparMarinera köttet minst 30 minuter. Fräs purjolök, vitlök, morot och ingefära ca 5 minuter, tillsätt paprika, ananas, sockerärtor, vattenkastanjer, vinäger, socker, all vätska och kött
29 Spara
Sweetchilimarinerade kycklingspett

Sweetchilimarinerade kycklingspett

1 dl sweet chilisauce2 hackade vitlöksklyftoren skvätt kikkoman soja (fick hoppa sojan då den var slut hemma)½ citron (saften)2 msk olivoljaSaltSvartpeppar Såsen. 2 dl creme fraiche1 dl sweet chilisauce1 pressad vitlöksklyftaSaltSvartpeppar 6 kycklingfiléer6 träspett2 broccolis (färska)2 röda paprikor1 burk minimajs1 burk vattenkastanjer1 msk rapsolja till wokningen Gör så härSätt på ugnen på 225 gr. 1 burk vattenkastanjer
6 Spara
Fläskfilégryta med röd curry och paprika

Fläskfilégryta med röd curry och paprika

600g Fläskfilé3msk Smör, osaltat½st Gul lök, finhackad4msk Röd currypasta3dl Kokosmjölk3dl Wokgrönsaker (ja,det blev på burk denna gång)Alternativt tar du färsk röd & grön paprika, strimlade sockerärtor, minimajs och vattenkastanjer½st Lime, saften avLite salt från kvarnNågra droppar Tabasco3dl Jasminris6dl Vatten½tsk Salt2tsk Maizena majsmjöl utrört i 2tsk vattenFärsk korianderSåhär kan man göra
5 Spara
Fisksoppa med kokos och lime

Fisksoppa med kokos och lime

Tillsätt vattenkastanjer och bulgur och låt det bli genomvarmt. Skär fisken i tärningar och låt dem koka med i soppan tills de är genomkokta, ca 10-15 minuter beroende på storleken på fiskbitarna. 1 fiskbuljongtärning. 600 g vit fisk. 1-2 dl vattenkastanjer
1 Spara
Gaeng Ped

Gaeng Ped

Ha sedan i bambuskott, vattenkastanjer, morot och röd -och grön paprika samt limebladen. Red currypaste och fisksås finns i de flesta livsmedelsbutiker, men limebladen kan vara lite svårare att få tag på
1 Spara
Scampiwok

Scampiwok

Scampiwok4 port500 g scampiräkor, råa med skal4 msk neutral olja3 skivor färsk ingefära eller 1 msk krossad ingefära på burk3 tsk majsmjöl1 msk torr sherry1 äggvita2 vitlöksklyftor250 g sockerärtor1 burk vattenkastanjer0,5 msk soja2 msk kycklingfond eller buljong1 mks sesamolja2 vårlökar1 knippe färsk korianderTina räkorna om de varit frysta. Blanda 2 msk av majsmjölet med sherry och äggvita i en skål, vänd räkorna i blandningen tills de är täckta. Tillsätt sockerärtor och vattenkastanjer, pressa i vitlöken och låt steka 1-2 minuter, lägg tillbaka räkorna. Blanda 1 msk majsmjöl med sojan och kycklingfonden och häll i woken och låt steka/koka någon minut
72 Spara
Thai red curry kycklinggryta

Thai red curry kycklinggryta

Den röda curryn är en kryddblandning liksom den gula men inte med gurkmeja, spiskummin och bockhornsklöver (för att nämna några) som ger den gula curry dess karaktäristiska smak, färg och doft… Den gula förekommer ju framförallt i det indiska köket och kryddblandningen kan variera med i både styrka och smak av ett antal olika kryddor
0 Spara
Ingefära ... hum

Ingefära ... hum

* 500 gram nötkött (jag använde lövbiff för det fanns i frysen men det funkar säkert utmärkt med till exempel ryggbiff). * 1 - 2 röda paprikor (här kan du ju peta in lite vad du vill som till exempel färska champinjoner, vattenkastanjer eller något annat)
Sökförslag och sidor