Fyllningen är vegetarisk men vattenkastanjerna kan bytas ut mot fläskfärs. Hacka lök, chili, gräslök och vitkål fint, riv vitlök och ingefära - blanda med gräslök olja, soja och fisksås
400 g vitkål. 140 g vattenkastanjer. Strimla kycklingen, salta och peppra. Pressa över limesaft och rivet limeskal och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Frysta wokgrönsaker (jag använde FINDUS wok classic som innehåller morot, broccoli, minimajs, vattenkastanjer och palsternacka)Lätt falukorv tärnad i lagom stora bitarsalt, svartpeppar och vitlökspulver efter smak3 msk naturella jordnötter titt garneringSenapskräm (blanda 1/4 dl lättcreme fraische med 1 msk senap) till serveringEnklare än såhär blir det inte. 1- 2 msk Önos lågkalori lingonsylt (eller annan lättsötad/osötad variant)Annat alternativ är att skippa lingonsylten helt och i stället riva äpplet, samt att strimla färsk vitkål som tillbehör
Lägg i samtliga, grönsaker utom vattenkastanjer, ochwoka ett par minuter. Strimla vitkål och purjolök. Rör ner såsen i pannan och tillsätt vattenkastanjerna
200 gr vitkål, strimlad. 1 burk vattenkastanjer. En riktigt god kinarätt med massvis med grönsaker är alltid härligt att servera när det är kallt ute och man vill äta lite "exotisk" mat