Vattenkastanjer vin recept

Het kletig kyckling med nötter och ris

Het kletig kyckling med nötter och ris

Jag gillar asiatisk mat och det är ganska lätt att göra själv, men man behöver ha lite specialingredienser hemma såsom några olika sorts soja (söt, ljus, mörk med mera), risvinäger och risvin, vissa kryddor med mera
Flanksteksgryta med sjögräsnudlar

Flanksteksgryta med sjögräsnudlar

Minuterna innan servering så lägger du ner flanksteksbitarna, vattenkastanjer, ärtskott, snögräsnudlar och sockerärtor
Söndag 21 mars

Söndag 21 mars

1 liten burk vattenkastanjer. Tillsätt skal och saft av lime, citrongräs, spenat, vattenkastanjer och bönor och kok vidare i 2 minuter. Mat & Vin nr 1 2009. 1 liten burk vattenkastanjer

Kyckling x två

Självklart måste jag komma med veckan vintips också och det passade perfekt till hawaiigrytan vi åt idag

Älggryta med asiatisk smak

Rör ner tomatpurén och tillsätt rödvin och vinäger. 1 dl rött vin. 1 msk rödvinsvinäger. 300 gram wokgrönsaker , med vattenkastanjer

Sandra asiatisk Oxfilé

Lägg i vattenkastanjerna efter ett tag. Tillsätt ingefäran, sojan, rödvinet, vattnet, sweet chilin, kalvfonden, honungen och sambal oleken

Älggryta med asiatisk smak

med vattenkastanjer. Rör ner tomatpurén och tillsätt rödvin och vinäger. 1 dl rött vin. 1 msk rödvinsvinäger

Ullas Kinesiska biff

Skär vattenkastanjer och bambuskott i mindre bitar. Blanda ner soja, sake eller vin/sherry och socker. Tillsätt vattenkastanjer och bambuskott

Veckomeny vecka 49

Middagar Thailändsk röd curry med biff och haricots vertes, röd paprika & vattenkastanjer, basmatiris Spaghetti med räkor i örtkryddad saffranssås Tom Yam Goong med kokosmjölk Kamben marinerade i söt, salt, stark och syrlig asiatisk marinad  & Som Tam Lasagne Förrätt Tonfisktartar med rom, vaktelägg och ruccolaolja Efterrätt Kolapudding Saffransgalette Fika Lussekatter Spaghetti med räkor i örtkryddad saffranssås – 3 schalottenlökar finhackades och fick fräsas på låg värme i en rejäl klick smör – såsen på resten av musslor i saffran tillsattes, sedan 1-2 deciliter vispgrädde, 2 klunkar vitt vin, lite saft av citron som fick koka upp och redas med cirka en tesked vetemjöl special