Vattenkastanjer tofu recept

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

skär champinjoner i bitar, skala och skär morötter, skölj sockerärter, hacka salladslök, häll av vattenkastanjer, strimla paprika
Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Den här gången använde jag morötter och vattenkastanjer, som ger ett gott crunch. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tom kha thale), svamp (tom kha het), fläskkött (tom kha mu) eller tofu (tom kha taohu)
Emmas Massaman-gryta

Emmas Massaman-gryta

Skär under tiden paprikorna i bitar och dela eventuellt vattenkastanjerna. När jag bodde i Karlshamn åt jag på en av thai-restaurangerna (Siam Garden) ett par gånger (äter väldigt sällan ute), jag valde ofta det stället eftersom man kan få tofu istället för djur till alla rätterna

Vårrullar

Hacka vattenkastanjerna och salladslökarna. Strimla tofun, moroten och kinakålen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna och woka vitlök, ingefära, bönost, morot och vattenkastanjer i 30 sekunder på stark värme. 150 gram tofu. 70 gram vattenkastanjer
Soja- och chiliwokade grönsaker

Soja- och chiliwokade grönsaker

Tillsätt minimajs, vattenkastanjer och chili och woka någon minut till. Komplettera gärna woken med rostade cashewnötter eller jordnötter - jag äter för tillfället inget av dem, på grund av lillpysens eksem (jag vill inte riskera att det förvärras), tofu, tempeh eller något annat proteinrikt - mest "riktigt kinesiskt" blir det nog med friterad eller väldigt hårdpressad tofu

Het wok med jordnötter och tofu

Ett bra sätt att se när det börjar bli färdigt är när vattenkastanjerna börjar få en gyllene färg av oljan

Risnudelwok med grönsaker & tofu

Hur som helst, första receptet ut är en risnudelwok med tofu. Tärna tofun och stek i olja. Toppa med tofun

Chow Mein Seafood på tagliatelle

1 liten vattenkastanjer. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, skölj sedan pastan i kallt vatten så den inte klibbar

Vårrullar

Hacka vattenkastanjerna och salladslökarna. Strimla tofun, moroten och kinakålen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna och woka vitlök, ingefära, bönost, morot och vattenkastanjer i 30 sekunder på stark värme. 150 g tofu. 70 g vattenkastanjer

Grönsakswok

en burk vattenkastanjer likaså för extra asiatisk touch och crunch. Den som vill ha en vegetarisk rätt kanske väljer att lägga till tofu på slutet