Den här gången använde jag morötter och vattenkastanjer, som ger ett gott crunch. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tom kha thale), svamp (tom kha het), fläskkött (tom kha mu) eller tofu (tom kha taohu)
Skär under tiden paprikorna i bitar och dela eventuellt vattenkastanjerna. När jag bodde i Karlshamn åt jag på en av thai-restaurangerna (Siam Garden) ett par gånger (äter väldigt sällan ute), jag valde ofta det stället eftersom man kan få tofu istället för djur till alla rätterna
Hacka vattenkastanjerna och salladslökarna. Strimla tofun, moroten och kinakålen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna och woka vitlök, ingefära, bönost, morot och vattenkastanjer i 30 sekunder på stark värme. 150 gram tofu. 70 gram vattenkastanjer
Tillsätt minimajs, vattenkastanjer och chili och woka någon minut till. Komplettera gärna woken med rostade cashewnötter eller jordnötter - jag äter för tillfället inget av dem, på grund av lillpysens eksem (jag vill inte riskera att det förvärras), tofu, tempeh eller något annat proteinrikt - mest "riktigt kinesiskt" blir det nog med friterad eller väldigt hårdpressad tofu
1 liten vattenkastanjer. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, skölj sedan pastan i kallt vatten så den inte klibbar
Hacka vattenkastanjerna och salladslökarna. Strimla tofun, moroten och kinakålen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna och woka vitlök, ingefära, bönost, morot och vattenkastanjer i 30 sekunder på stark värme. 150 g tofu. 70 g vattenkastanjer